• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg handler i AGF og henter georgisk reserve

Silkeborg handler i AGF og henter georgisk reserve
Foto: Silkeborg IF

22-årige Davit Skhirtladze skifter fra 1. januar til Silkeborg IF, hvor han har fået kontrakt frem til sommeren 2017.

Af Kenneth Jensen

Peter Sørensen har foretaget sit første indkøb som Silkeborg-træner. I jagten på oprykning til Superligaen har Peter Sørensen og Silkeborg IF hentet 22-årige Davit Skhritladze i AGF, der skifter til Silkeborg og 1. division fra 1. januar 2016.

Her har Skhirtladze fået kontrakt frem til sommeren 2017 med Silkeborg, hvor han kender Peter Sørensen, som han havde som træner i AGF, ligesom han spillede sammen med Marcus Solberg og Emil Scheel i Aarhus-klubben.

Skhirtladze havde kontraktudløb til vinter, og det har Silkeborg altså udnyttet.

- Jeg er meget glad for at skrive kontrakt med SIF. Det er et godt skridt videre i karrieren for mig. Der er gode forhold i Silkeborg, og det er en klub med traditioner. Det er det helt rigtige for mig, og jeg er her for at gøre mit bedst og hjælpe SIF, siger Davit Skhirtladze i en pressemeddelelse.

- Det har været en faktor i min beslutning, at Peter Sørensen er træner i SIF. Han var den første træner, der gav mig chancen og han kender mine kvaliteter og ved, hvordan han får det bedste ud af mig. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger Skhirtladze videre.

- Davit Skhirtladze kan spille de fire forreste positioner og er set som en spiller, der kan hjælpe os med et af de områder, hvor vi ikke er lykkedes optimalt – nemlig at lave mål. Davit er nok bedst som spilleren, der har næstsidste fod på bolden ved scoring, men han har også et uforløst potentiale som målscorer, siger SIF's sportschef, Jesper Stüker.

Den 22-årige georgier har spillet seks kampe for AGF i denne sæson - alle som indskifter. Han skiftede til AGF tilbage i 2011, hvor han blev hentet i FC Sasco.

I alt nåede han 53 Superliga-kampe for AGF. Han scorede to gange og assisterede seks mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus