• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Endnu dyrere: Her er Pione Sistos virkelige løn i FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Det bliver til en månedsløn på en halv million kroner for Pione Sisto i de kommende fire år, som han har skrevet kontrakt med hos FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland kunne for halvanden uge siden præsentere Pione Sisto på et pressemøde på MCH Arena efter et langt forløb, hvor en række klubber fra både Spanien, Portugal og Mexico havde været interesseret i den danske kantspiller.

I Danmark havde FC København desuden været tæt på at få ham på plads, men i sidste ende blev det altså FCM, som fik ham på plads. Det er på en fire-årig kontrakt, hvor lønnen i første omgang blev vurderet til 4,5 millioner kroner om året.

Læs også:FC Midtjylland klar til gruppespil efter storsejr

Men tallet på lønsummen er væsentligt højere. Årslønnen er i stedet på seks millioner kroner, hvilket er markant over den indtægt, som eksempelvis klubbens anfører Erik Sviatchenko har i sine cirka 3,3 millioner kroner i årsløn. Dermed sprænger FC Midtjylland alle tidligere lønrammer med kontrakten til Pione Sisto.

Det oplyser en person meget tæt på Pione Sisto til tipsbladet.dk.

Og der er flere penge til Sisto, for overhovedet at skrive under på kontrakten blev der også forhandlet en såkaldt sign-on fee, der beriger Pione Sisto med intet mindre end fem millioner kroner - et beløb, der ifølge tipsbladet.dks oplysninger bliver udbetalt til stjernen i flere rater.

Dermed tilgår der i alt 29 millioner til Pione Sisto før skat, hvis han bliver i klubben alle fire år, som kontrakten er på.

Skulle Pione Sisto færdiggøre samtlige fire år som FC Midtjylland-spiller vil der dog være endnu flere penge i vente. For i forhandlingerne med FC Midtjylland, blev der i følge tipsbladet.dk's oplysninger nemlig også indskrevet en sign-off-fee på et millionbeløb, der udbetales ved en fuldførelse af kontrakten. 

Dermed er Pione Sisto tilbage i Superligaen på en lønaftale, som kun de færreste kolleger kan måle sig med - dog er der fortsat et spring op til Superligaens bedst betalte spiller i FC Københavns Andreas Bjelland, der angiveligt får op mod 750.000 kroner om måneden og dermed en årsløn på ni millioner kroner. 

Læs også:Sisto viser klip fra sin dokumentar: Kan forstå at I fortsat søger svar

Prisen for Pione Sisto var endvidere angiveligt på 16 millioner plus ni millioner kroner i mulige bonusser, da midtjyderne købte ham i den spanske La Liga-klub Celta Vigo. 

Læs også:Karakterer: Masser af stærke FC Midtjylland-præstationer i stor triumf

Læs også:Sistos europæiske erfaring skal hjælpe FCM: Det giver en tryghed

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020