• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Pedersen

Skadesfri Ahlmann: Ingen skavanker

Skadesfri Ahlmann: Ingen skavanker
Foto: Polfoto

AaB's Jakob Ahlmann er for alvor tilbage efter store og længerevarende knæproblemer, som han fortæller, at han ikke længere mærker noget til.

Af Jacob Pedersen

Jakob Ahlmann fik sit store gennembrud for AaB i 2013/2014-sæsonen, hvor nordjyderne vandt både mesterskab og pokalturnering, inden den nu 25-årige, duelstærke venstreback fik sin landsholdsdebut.

Ahlmann blev dog siden korsbåndsskadet, og lige siden har han kæmpet for at komme tilbage på banen og til det niveau, som han viste før knæskaden. Bare 12 kampe spillede han i sidste sæson, der var plaget af flere uheldige følgeskader og problemer

Læs også: Ahlmann: Flores kan give panderynker

I sæsonens første kampe sad han også ude, men i de seneste fire kampe har venstrebacken spillet fuld tid for nordjyderne, der tilmed lige nu er på en delt førsteplads, og det er forståeligt noget, som han er meget glad for.

- Det kunne ikke være meget bedre, end det er lige nu. Jeg har spillet 90 minutter i de sidste fire kampe, og der er ingen skavanker eller noget at sætte en finger på, ud over at jeg selvfølgelig gerne vil være mere afgørende på banen. Men i forhold til mit helbred og det grimme knæ er der ikke noget at komme efter.

De store skadesproblemer har, som han også fortalte til os inden sæsonstart, betydet, at han ser kortere frem end tidligere, men han føler ikke, at han har problemer med hvad-nu-hvis-tanker og frygt for, at skaden vender tilbage.

- Det har ikke været svært for mig at slippe tankerne om knæet. Jeg har tidligere, før, under og efter kamp, haft en dårlig følelse, men sådan er det ikke længere, og derfor begynder man også automatisk at glemme det mere og mere. Efterhånden synes jeg, at jeg føler mig som en fodboldspiller igen, siger han til tipsbladet.dk.

Alligevel vil han dog ikke begynde at danse og synge på engen.

- Man drømmer altid, og jeg har meget, som jeg gerne vil nå endnu, og det bliver ikke mindre, når man kan mærke, at man også kan holde til at spille fodbold. Men når det er sagt, tror jeg også, at jeg måske tager det hele med et ekstra gran salt. Jeg er meget realistisk omkring min situation, og jeg må ikke tro, at det hele er en dans på roser, fordi jeg har spillet fire kampe i træk, mener han.

Skal han alligevel kigge frem, uden det handler om ham selv, kan han kigge på tabellen, hvor nordjyderne lige nu er på en delt førsteplads.

- Der er en ekstrem positiv stemning lige nu, men vi er heller ikke naive. Vi kan godt se, at spillet endnu ikke har været helt godt, og vi kan også se, at vi har fået point, uden vi har spillet vores bedste. Det kan både være positivt og negativt. Vi er i hvert fald meget ærgerrige, og vi ved, at vi er nødt til at lægge noget mere på vores spil, hvis vi fortsat skal være i toppen, fortsætter han til tipsbladet.dk.

Superliga

Mere Superliga

Fokus