Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

SL-topscorer var hårdt plaget af sygdom i sommer

Superliga-topscorer Andreas Schjelderup har fået en forrygende start på denne sæson, men der var ikke meget, der tydede på, at det var sådan, det skulle gå, da han i sommer tabte en del kilo på grund af sygdom.

Han er bare 18 år, men han har været toneangivende for FC Nordsjælland, er aktuelt Superliga-topscorer og spås et salg på over 100 millioner kroner, når han en dag forlader Superligaen.

Men det er lidt af en kontrast i forhold til det, han kommer fra, norske Andreas Schjelderup.

For sidste sæson var ikke specielt god for det norske talent, der havde svært ved at finde rytmen og gøre en forskel, og da han samtidig brugte sommeren på at være syg, var der ikke meget, der tydede på, at han skulle brage igennem i dette efterår.

Men det har han gjort for Superligaens førerhold, FC Nordsjælland, der mandag slog Randers FC og dermed cementerede førstepladsen.

Den norske offensivspiller var nemlig ret syg i løbet af sommeren, hvor FCN var ved at forberede sig til denne sæson.

- Jeg kom skidt ud til denne sæson på grund af sygdom i sæsonopstarten. Jeg mistede en del kilo og følte, at jeg havde et eftersløb, men jeg er kommet tilbage på det niveau, jeg skal være på. Det er gået rigtig godt på banen for mig og holdet. Vi har været solide, og det gør, at jeg kan præstere, siger Andreas Schjelderup til Nettavisen.no.

Andreas Schjelderups præstationer i denne sæson har også bragt den norske landstræner Ståle Solbakken forbi Danmark.

- Jeg fik det at vide efter kampen, og det er selvfølgelig fedt, at A-landstræneren kommer og ser mig. Jeg ved ikke, hvorfor han var der, så det kan jo også være, at han bare ville se en topkamp i Danmark, siger Schjelderup, der scorede i det opgør mod FCK, som Solbakken så.

Den 18-årige Schjelderup scorede to gange mod Randers FC mandag - han står nu noteret for syv sæsonscoringer.