Video : Tipsbladet
Superliga

Sponsor kritisererde OB: Unormalt og over stregen

Sportsredaktør på Fyens Stiftstidende Leif Rasmussen fortæller, at det er meget usædvanligt, at en storsponsor i OB offentligt udtrykker sig kritisk.

Superliga-klubben OB har det svært i øjeblikket, og mandag efter det ydmygende 0-3-nederlag til Silkeborg IF gned storsponsor Frederik Barfoed salt i såret og skrev et opslag på X, hvori han i skarpe vendinger kritiserede klubben.

Et opslag, som Barfoed har uddybet overfor Tipsbladet. Her sagde han blandt andet.

- Jeg er OB'er helt i hjertet, og jeg er meget skuffet over de sportslige resultater i OB, som gennem de sidste 10-11 år fra været alt for langt fra klubbens egen opfattelse i forhold til top 6.

Leif Rasmussen er sportsredaktør på Fyens Stiftstidende og følger Odense-klubben tæt, og for ham er det dybt overraskende, at en storsponsor på den måde kritiserer klubben offentligt.

- For det første er det meget unormalt i OB, for det mindes jeg ikke at have set før. Men han (Barfoed, red.) gjorde det allerede i marts, hvor han kom ud med sine frustrationer på Facebook, men der var ikke nogen, der som sådan opdagede det. Dengang var han utilfreds med, at de havnede i nedrykningsspillet igen, siger Rasmussen til Tipsbladet.

Ifølge Leif Rasmussen har Barfoed denne gang overskredet en grænse.

- Det her sker jo i andre klubber, Brøndby er verdensmestre i det. Ejer og alle andre siger alt muligt, men i OB er det usædvanligt.

- OB-ledelsen kan mene, at han skal passe sin egen butik, for han er ikke med i ledelsen. Det er egentlig lidt at træde over stregen, når man som sponsor blander sig i sådan noget, men personligt kan jeg godt forstå ham, for der er ikke sket forandringer i tabellen de seneste mange år.

Selv om Frederik Barfoed smider en masse penge i klubben og har ret til at have en mening, skal det ikke udtrykkes offentligt.

- Han rammer lige ind i kuglen i forhold til, hvad mange OB-fans tænker.

- Men det skal siges internt ved netværksmøder, ikke på X. Barfoed er en, der tænker med hjertet, og det her opslag er skrevet en halv time efter kampen, så jeg kunne forestille mig, han var oppe at køre. Jeg har også set ham ryste på hovedet flere gange, blandt andet mod Vejle, hvor han gik lidt tidligere.

- Jeg tænker, at når Niels Thorborg (OB-ejer, red.) ser ham næste gang, vil han nok sige noget, men jeg tænker ikke, at de vil fare for meget frem, for hans penge er gode nok, og han har den ene sidetribune på stadion.

Som Rasmussen nævner er det ikke første gang, at en storsponsor går i kødet på en klubledelse. Det er ikke meget mere end et års tid siden, at Bravidas direktør Johnny Hey revsede AGF’s sportslige ledelse i et stort interview med B.T., fordi klubben kæmpede i bunden af rækken. Det endte med en kaffemøde mellem administrerende direktør i AGF, Jakob Nielsen, og Johnny Hey, fortalte førstnævnte efterfølgende til B.T.

OB indtager i skrivende stund niendepladsen i Superligaen.