• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

SønderjyskE's sportschef er utilfreds med Mads-Kristoffer Kristoffersens dommerpræstation i onsdagens pokalsemifinale. Nogle dømmere tør ikke dømme imod FCK og Brøndby, mener han.

Af Martin Davidsen

Trods en fin præstation i Parken måtte SønderjyskE i går tage til takke med et nederlag på 0-1, da klubben spillede første af to semifinaler i pokalturneringen mod FC København.

Undervejs i kampen var sønderjyderne godt med i kampen, men flere gange følte spillerne sig bortdømt af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen. Dagen derpå er SønderjyskE's sportschef Ole Nielsen stadig påvirket af kampforløbet, hvor sønderjyderne ifølge sportschefen fik flere kendelser imod sig.

Læs også: Bechmann: Snydt for straffe

- Jeg må sige, at dommerpræstationen var under al kritik. Vi sad med den opfattelse under kampen, og det er kun blevet bekræftet efter vi har set kampen igen på DVD, siger Ole Nielsen til tipsbladet.dk.

Han fremhæver flere situationer, hvor han mener, at dommeren dømte til fordel for FC København.

- Jeg tænker på en masse kendelser. Der var både et straffespark i første halvleg og i anden halvleg, der ikke blev dømt. Vi skulle have haft et krystalklart straffespark, da en af FC Københavns spillere parerede bolden med hånden et godt stykke over hovedet. Det var ikke en naturlig position at have hænderne.

- Derudover var der flere episoder: Quincy Antipas blev fløjtet forkert offside i en oplagt scoringschance, Ragnar Sigurdsson begår et frispark, der var til rødt kort og Dame N'Doye rammer vores spillere med en albue i hovedet tre gange, siger Ole Nielsen.

Hallgrimur Jonasson var en af de spillere, der blev ramt i hovedet af Dame N'Doyes albue. SønderjyskE fik frispark i situationen, men da Jonasson appellerede for et gult kort til Dame N'Doye, fik han selv en advarsel af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen.

- Det hører ingen steder hjemme, for det kan ikke passe, at man skal have gult kort for en spontan reaktion. Det viser en dommer, der er uden klasse og format, når han ikke tør dømme imod FCK, siger Ole Nielsen, der dog ikke vil tage nogle konsekvenser af kampen i Parken.

Læs også: 'Mos' sikrede FCK første sæt

- Vi kan ikke gøre noget ved det nu, men vi vil have lov til at ytre os om problemet i at en ung, uerfaren dommer bliver sat til at dømme en kamp, hvor han ikke tør dømme mod hjemmeholdet. Vi føler os i den grad bortdømt, for det var flere situationer, der kunne have ændret kampens forløb. Et straffespark i første halvleg kunne have givet os en føring, en udvisning til Sigurdsson kunne have givet os overtal og et straffepark i anden halvleg kunne have givet os en udligning, lyder det fra sportschefen.

Han mener, at Superligaens mindre hold generelt oplever dommerproblemer, når de er på besøg hos større klubber.

- Nu skal man passe på, hvad man siger, men jeg er bange for, at hvis det var sket med omvendt fortegn, så var noget af det blevet dømt. Det har ikke noget med FCK at gøre, for de gør et godt stykke arbejde og har et fint set-up. De skal ikke revses. Men der er nogle dommere, der bliver bange, når de kommer over i Parken eller på Brøndby Stadion. Så tør de ikke dømme imod hjemmeholdet. Det er vores oplevelse, siger Nielsen, der håber på, at der bliver gjort noget ved situationen.

- Jeg håber, at der er noget, som vil blive taget op. Vi er mange klubber, der arbejder benhårdt med professionelle trænere og spillere og jeg ved ikke hvad, og så kommer der en neutral opmand, der ikke kan leve op til det. Det er ikke i orden, fastslår Ole Nielsen.