Ståle om Zanka: Hans løn er i en anden galakse
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Ståle om Zanka: Hans løn er i en anden galakse

FC København leder efter en Mohamed Daramy-type til offensiven - Mathias "Zanka" Jørgensen er ikke i nærheden af et skifte til de danske vicemestre.

FC København-fansene drømmer stadig. 

De drømmer om, at Mathias "Zanka" Jørgensen vender tilbage til den danske hovedstad i løbet af transfervinduet og dermed tager hul på sit tredje kapitel som FC København-spiller. Som det også har været beskrevet flittigt, har den drøm dog lange udsigter.

I sidste uge forstærkede FC København sig med den græske midtstopper Marios Oikonomou, og det taler heller ikke ligefrem for et "Zanka"-skifte til de danske vicemestre. 

Ståle Solbakken tror heller ikke på noget Mathias "Zanka" Jørgensen-comeback i FCK lige nu. 

- "Zankas" løn (i Fenerbahce, red.) er i en anden galakse end det, vi opererer med, og det er der ingen, der ved bedre end "Zanka" selv. Han har været her i to perioder, lyder det fra FCK-bossen.

Ståle Solbakken tilføjer:

- Det har ikke noget at gøre med, at "Zanka" ikke vil spille for FC København. Det har noget at gøre med, at han ved, hvad der står på den lønseddel, han får nu, og det er på et andet niveau, end vi kan være med på. Og vi har et ansvar for, at klubben skal være godt drevet.

Læs også:Optakt: IFK Göteborg - FC København

Lars Sejrs millionløfte
Rigmanden Lars Seier Christensen, der er medejer af FC København, fastslog i weekenden i et interview med BT, at han er klar til at finde checkhæftet frem, hvis der byder sig et godt transferemne.

Den melding skal man dog tage med forbehold, fastslår Ståle Solbakken.

- Det, Lars siger, er, at hvis der dukker et specielt emne op, som kan være her i noget tid, og som vi kan lave penge på, er det en mulighed, at vi kan sætte os ned og se på den case. Men vi skal leve i dag, vi skal leve i morgen, og vi skal leve over tid. Vi havde et lidt større budget i fjor, fordi vi havde mange skader, men nu er vi tilbage, hvor vi var, siger FCK-manageren.

Hvis FC København foretager sig yderligere i dette transfervindue, bliver det en ny spiller til de offensive pladser.

- Det skal være en anden type end dem, vi har. Vi har mange mellemrumsspillere, og så har vi ”Mo” (Mohamed Daramy, red.) der er mere direkte. Vi skal have én, der minder lidt om ”Mo”, siger Ståle Solbakken.

Hvordan går det med det?

- Det er stille og roligt.

Læs også:FC København er klar til at forære Bryan Oviedo væk

Er Pep Biel stadig aktuel?

- Han er meget aktuel. Han startede inde mod Istanbul Basaksehir, og han startede inde mod Manchester United, som han er startet inde i mange kampe. 

FC København har foruden Marios Oikonomou forstærket sig med Kamil Wilczek i dette transfervindue.

Læs også:Nye regler rammer fodbold hårdt: Kun 500 mennesker til københavnsk derby

Læs også:Avis: Emil Berggreen vender tilbage til tysk fodbold

Læs også:Superliga-analyse: Ståle Solbakken skal fikse FCK's katastrofale bundniveau

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 1. spillerunde