• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stjerne blev en fuser i Superligaen: Vi tager gerne chancen igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ogenyi Onazi blev aldrig et hit i SønderjyskE, men Haderslev-klubben lader sig ikke skræmme og er klar til at tage en lignende chance igen.

Af Ole Hoffskov

Ogenyi Onazi har spillet på store scener som Lazio, Trabzonspor og ikke mindst en VM-slutrunde med Nigerias landshold, men i SønderjyskE kunne han ikke komme på holdet.

I sommer skrev Haderslev-klubben en et-årig kontrakt med den 28-årige midtbanespiller, der kom til Danmark ude af form. Det var planen, at han skulle genfinde den i SønderjyskE og på sigt blive en gevinst for pokalvinderne. 

Sådan gik det ikke.

Onazi spillede blot fire minutter i efteråret, og tidligere på måneden blev han og SønderjyskE enige om at ophæve kontrakten. De to parter tog en chance - og fejlede.

Læs også:Stort salg i SønderjyskE: Det siger noget om os

- Han levede til fulde op til det, vi havde talt om på forhånd. Han drøssede ud af sin erfaring til de unge, og han var meget værd på træningsbanen. Desværre fik vi ikke vippet ham over, så han blev en gevinst i kampene, og det skyldtes blandt andet, at holdet præsterede godt i efteråret. Det var ikke nemt for nogen at komme på holdet, siger SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi havde et håb om, at han kunne genfinde sit tidligere niveau i SønderjyskE, og det var jo også det, han selv håbede, da han skrev under. Da det så viste sig, at det ikke lå lige for, blev vi enige om at gå hver til sit igen. Det var helt stille og roligt. 

I november gav Ogenyi Onazi et interview til bold.dk, hvor han blandt andet fastslog, at niveauet i dansk fodbold var lavere, end han havde regnet med, og at det var svært for ham at tilpasse sig stilen i SønderjyskE.

Hans Jørgen Haysen havde dog ikke indtrykket af en grundlæggende utilfreds nigerianer.

Læs også:Tidligere Superliga-topscorer: Jeg kan dårligt huske, hvornår jeg sidst scorede

- Jeg tror egentlig godt, han kunne lide Danmark, men der var selvfølgelig også nogle faktorer som eksempelvis vejret, der ikke lige passede så godt til ham. Rent spillemæssigt har han været vant til en lidt anderledes stil. Superligaen er en meget fysisk og taktisk liga, og det passer nogle godt, mens andre har lidt sværere ved det. Onazi tilhørte den sidste kategori, siger sportschefen.

At missionen ikke lykkedes med Onazi har ikke skræmt SønderjyskE fra at tage en lignende chance en anden gang.

- Det gør vi gerne igen. Vi brugte ikke ret meget kapital på Onazi, så det var værd at satse på, og det skal vi ikke være bange for at gøre igen. Vi har tidligere hentet spillere med de samme forudsætninger, som er blevet en succes i SønderjyskE, og sådan er det. Nogle gange lykkes man, andre gange gør man ikke, slutter Hans Jørgen Haysen.

Ogenyi Onazi har endnu ikke fundet en ny klub efter afskeden i SønderjyskE. 

Læs også:Brian Priske til staben i Midtjylland: Sluk computeren

Læs også:Superliga-klub klar med dankortet: Jagter flere spillere

Læs også:FCK og FCM er helt i bund: Har givet nøglespillere færrest kampminutter