• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Store planer i FC Midtjylland: Vil bygge superfaciliteter i Ikast

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er vokseværk i FC Midtjylland, hvor man ud over at gå med planer om at optimere på stadion i Herning, også har en idé om at samle Superliga-holdet, akademiet og Guldminen under ét fælles tag i Ikast.

Af Troels Bager Thøgersen & Kenneth Jensen

Armbevægelserne er store i FC Midtjylland, og selv om klubben fra Ikast og Herning har lavet store resultater, vundet danske mesterskaber, en pokaltitel og senest spillet sig i Champions League-gruppespillet, tørster de fortsat efter mere.

De vil blive bedre til at udvikle spillere, og overliggeren skal også hæves, når det kommer til førsteholdets præstationer. Således er det en ambition, at man fremover skal være regelmæssigt i europæiske gruppespil - gerne Champions League - ligesom Superligaen og pokalturneringen skal vindes oftere.

Administrerende direktør Claus Steinlein har været med hele vejen, og han har set en klub, der på 21 år har flyttet sig fra at være en 1. divisionsklub til at være den bedste i landet.

Men han vil se mere, og FC Midtjylland har med et projekt som Guldminen søsat en ambition om at udvikle verdens bedste fodboldspiller.

For at det skal kunne ske, og for at man kan opretholde niveauet og kvaliteten omkring førsteholdet, ser man nu også på muligheden for at forbedre forholdene. Dels omkring stadion, dels i forhold til anlægget i Ikast.

Læs også:Medie: Solbakken ville afløses af Kasper Hjulmand i FC København

- Vi er tvunget til at give vores kommercielle afdeling bedre muligheder, for de har udsolgt af deres produkter inde på stadion. Vi var dygtige at få bygget stadion her i 2004, og det holder stadig vand, men vi skal have lavet version 2.0, siger Claus Steinlein i et stort interview, som du kan læse i Tipsbladet fredag.

Hvad det konkret betyder, vil FCM-bossen ikke sige endnu, men en udvidelse på stadion af lounge-området har i hvert fald været på idé-stadiet, uden der er truffet nogen endelig beslutning eller meldt nogen tidshorisont og konkret plan for omfanget ud.

Derudover er der også planer om superfaciliteter i Ikast. 

- Og vi skal have træningsanlægget optimeret med bedre forhold, og ikke kun et hegn til at fange vildfarne bolde, siger Claus Steinlein.

Læs også:Sisto hylder FC Midtjyllands pres mod Liverpool

- Vi skal have endnu bedre forhold for talentudviklingen, og den skal fortsat ligge i Ikast. Vi skal have samlet Superliga-holdet, akademiet og Guldminen i én bygning. Det er det, vi kigger på. Det blev bygget i 2004, så det er ved at være forældet. Vi skal have opgraderet faciliteterne, siger FCM-direktøren og lufter dermed muligheden for, at FC Midtjyllands nye skoleprojekt Guldminen i Ikast på en eller anden vis skal flytte sammen med Superliga-holdet og talentakademiet i nye bygninger.

Claus Steinlein lufter i interviewet med Tipsbladet mange flere tanker om, hvor FC Midtjylland er på vej hen som klub, og hvilke ambitioner man har.

Og så fortæller Steinlein, hvad der skete, da Ekstra Bladet bragte historien om, at han søger en personlig assistent.

I Tipsbladet i denne uge sættes der også et stort fokus på den meget overraskende stilling i Superligaen, du får en status på AFC Ajax før kampen mod FC Midtjylland, et portræt af Leeds-bomberen Patrick Bamford - og meget, meget mere. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.

Du kan også få et abonnement på fredagsavisen - læs mere her.

Læs også:Rasmus Ankersen om Solbakken-fyring: Det er et voldsomt skridt at tage

Læs også:FCM-boss fremhæver midtbaneanker: Han har potentiale til Premier League

Læs også:Skal møde OB i pokalen: Må kun træne med 10 mand

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020