• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Rasmus Ankersen om Solbakken-fyring: Det er et voldsomt skridt at tage

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Rasmus Ankersen kalder det et voldsomt skridt af FC København at fyre Ståle Solbakken. Han går ud fra, at beslutningen er velovervejet.

Af Ole Hoffskov

Mere end to uger er gået, siden FC København fyrede Ståle Solbakken, og det største chok har lagt sig, men det er fortsat underligt at se et FCK-mandskab uden den skaldede nordmand på sidelinjen. 420 gange har han stået der og guidet sit hold i Superligaen.

Nu er tjansen overladt til Hjalte Bo Nørregaard, mens FCK-ledelsen med William Kvist i front er på jagt efter en ny cheftræner.

Det er en proces, der iagttages med spænding i hele fodbold-Danmark, og det gælder også i Ikast/Herning-området, hvor FC Midtjylland naturligvis har noteret sig udviklingen hos konkurrenten.

Læs også:Derfor ønsker Liverpool ikke møde FC Midtjylland i Champions League

Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen blev overrasket, da han noterede sig, at FC København havde smidt Ståle Solbakken på porten.

- Der er ingen tvivl om, at FC Københavns resultater har peget i den forkerte retning et stykke tid, men spørgsmålet er jo, om det er trænerens skyld? Eller hvad er det egentligt, der er galt? I både Brentford og FC Midtjylland har vi selv prøvet at have dårligere resultater over en periode, og når stormen blæser og følelserne går højt, kan man meget let komme til at fejllæse årsagen til de dårlige resultater, siger Rasmus Ankersen til Tipsbladet.

- Man kan kun gå ud fra, at FC København har lavet en grundig analyse, for det er et voldsomt skridt at afskedige den ubestridt mest succesfulde træner i Danmark over de sidste 15 år. Om jeg synes, det er rigtigt eller forkert, er nok bedst, at jeg holder for mig selv, for det er ikke min butik.

Læs også:Rasmus Ankersen vil samle FC Midtjylland og Brentfords rekruttering

Han betragter stadig FC København som en rival i guldkampen.

- Man kan liste FC Københavns idealopstilling op, og så vil man se, at det er et virkelig stærkt hold. Selvfølgelig er de en mesterskabskandidat, uanset hvilken træner de har, lyder det fra Rasmus Ankersen.

Både FC Midtjylland og FC København vandt i weekenden flotte sejre på udebane over henholdsvis Brøndby IF og AGF, og der er nu seks points afstand mellem de to forhåndsfavoritter.

De to klubber møder hinanden første gang i denne sæson den 8. november på MCH Arena. 

Læs også:Brentford og FC Midtjylland kunne have fået en søsterklub i Norge

Læs også:Claus Steinlein om fyret Solbakken: Jeg savnede ham allerede til frokost

Læs også:FCM drømmer om gensyn med Simon Kjær: Bestemmer selv sin stilling