Artiklen er fra Tipsbladets trykte udgave fredag den 16. september
Ingen sagde, det var nemt at blive cheftræner i Superligaen et par måneder inde i en ny sæson.
Men udfordringerne, og de deciderede problemer, er nu alligevel iøjnefaldende i FC Midtjylland her i midten af september.
Målene suser ind om ørerne på Jonas Lössl, der mod forventning ikke kom væk i sommerens transfervindue og i stedet overraskende blev gjort til førstemålmand af Albert Capellas, der vil have en målmand, der er god med fødderne.
Derfor har FCM lidt flere nederlag, end man bryder sig om så tidligt på sæsonen, og efter en kamp under middel i Østrig mod Sturm Graz i sidste uge havde man efter deadline på denne udgave af Tipsbladet en svær hjemmekamp mod Lazio i Europa League.
Midtbaneprofilen Raphael Onyedika blev mod forventning solgt få døgn før transferdeadline, Kristoffer Olsson og den i et år skadede Emiliano Martínez blev hentet ind til den centrale midtbane i stedet, og mens presset for at vende de dårlige resultater stiger, arbejder den ny cheftræner Albert Capellas på at indføre et nyt spilsystem og det, der ifølge ham og klubben er en ny måde at tænke fodbold på i forsøget på at indfri målet om at komme op i Europas Top 50 og blive en europæisk klub.
”Klubben har indset, at man er nødt til at foretage forandringer, hvis man vil nå op på næste niveau. Når man vil udvikle sig og nå et højere niveau, er det sjældent eller aldrig en helt lineær proces. Som oftest falder man en smule undervejs på kurven, rammer perioder med turbulens, lærer af de problemer og udfordringer, man møder, retter til og forbedrer sig, så udviklingen fortsætter i den rigtige retning,” siger Albert Capellas.
”Man rammer de perioder med turbulens af og til, og efter nogle år ser det ud til, at vi her i klubben har ramt en sådan periode. Vi kæmper med tingene, det er svært, men vi bruger også det åbne vindue til at gentænke tingene og måden, vi arbejder. Vi skal lære af vores problemer og blive bedre, så vi kan opnå det, vi har sat os for.”
Lært mere uden for FC Barcelona
54-årige Albert Capellas kender Danmark.
Han arbejdede i Brøndby IF fra 2014 til 2016 med Thomas Frank, hvor han var assistenttræner og U/17-træner, og fra 2019 til 2021 var Capellas med stor succes U/21-landstræner for Danmark med flotte sejre og et godt kendskab til ligaen og især de unge spillere som sidegevinst.
Den catalanskfødte træner har arbejdet en betydelig del af karrieren i Barcelonas ungdomsafdeling La Masia og kom til FC Midtjylland fra sit andet ophold i den spanske storklub.
Men fodboldfilosofien har han langt fra kun fra den verdensberømte klub i Catalonien, så sammenligningerne med Josep Guardiola og den tiqui-taka-fodbold, den verdensberømte spanske træner har praktiseret i FC Barcelona, Bayern München og Manchester City, vil Albert Capellas helst være foruden.
”Det er slet ikke mig, det der. Sådan er jeg ikke. Jeg har været 11 år i FC Barcelona. Men jeg har også været rundt om i Europa i mange år. Jeg har været i adskillige lande, arbejdet med forskellige typer trænere og fodbold, og jeg har forsøgt at lære fra dem alle. Jeg plejer at sige, at jeg har lært mere af at være væk fra FC Barcelona, end jeg lærte i FC Barcelona. For der har man de bedste spillere, og man kender deres styrker og hele metoden bag spillet i klubben,” siger Albert Capellas.
”Min stil er en blanding af det, jeg har set og er blevet inspireret af. Jeg er anderledes end Pep. Jeg vil gerne være mere aggressiv, jeg vil have flere afslutninger, jeg vil have flere indlæg og bolde i feltet. Og så vil jeg også have kontrol over vores restforsvar,” siger Albert Capellas.
”I Tyskland lader de altid en eller to mand ligge fremme, der er de vildeste raketter i kontraspillet. Hvis man ikke organiserer restforsvaret særdeles godt, slår de dig ihjel med deres kontraer. Og det lærte jeg i Tyskland, ikke i FC Barcelona. I Barcelona havde man ofte bolden 80 procent af tiden og vandt mange kampe nemt. Der var ikke brug for et ordentligt restforsvar. Jo, der var i Champions League mod de store hold, der er brug for det hele. Men i resten af kampene fik man kun et par kontraløb mod sig per kamp,” siger Albert Capellas.
Foruden jobbet som U/21-landstræner for Danmark er FC Midtjylland det første job som cheftræner for spanieren.
Det bekymrer ikke den ny FCM-cheftræner, at han skal til at lede et seniorhold i toppen af en række med den opmærksomhed, der følger – det er tværtimod det, han har søgt.
”Jeg valgte Danmark, fordi det er et godt sted, som jeg allerede kendte. Jeg kan lide den danske mentalitet og arbejdsmoral, jeg synes om det danske samfund og har venner og interesser her uden for fodbold. Det eneste, jeg savner, er solen, men det vidste jeg jo udmærket på forhånd, så det klager jeg ikke over,” siger Albert Capellas med et grin.
”Jeg kendte en del til FC Midtjylland på forhånd. Jeg kendte kulturen, måden de tænker på, den måde, FC Midtjylland er organiseret. Jeg vidste, at det er et sted, hvor man tager sig godt af dem, der arbejder i klubben. Jeg vidste også, at det var en klub med et meget stærkt scoutingsystem, der er virkelig godt. Jeg vidste, at det var en klub med store ambitioner, en klub der vil indfri nogle store målsætninger. Det er gode ting. Og det betyder noget, at det er en klub, der spiller europæisk, og som er finansielt stabil,” siger Albert Capellas.
Forandringer på vej
FC Midtjylland er inde i en af klubbens dårligste perioder i en årrække.
Ikke siden maj 2017 er midtjyderne havnet uden for Top 2 i Superligaens slutstilling, og det er midt i et svært og vigtigt kampprogram, at Albert Capellas har taget hul på det, der ifølge ham selv er store forandringer af førsteholdets spil og måde at arbejde med fodbold på.
FC Midtjylland har i det meste af klubbens historie haft ry for at hente spillere, der er individuelt dygtige og gode mand til mand.
Forsvarsspillerne er ofte stærkere, hopper højere, tackler hårdere og sprinter hurtigere end de fleste af konkurrenternes, midtbanespillerne slår teknisk svære og perfekte afleveringer, kantspillerne dribler og udfordrer i højere tempo end de fleste, og så har man en forkærlighed for den luftstærke, store angriber som Sory Kaba og forgængere som Alexander Sørloth, Paul Onuachu og Morten 'Duncan' Rasmussen, der giver modstanderens forsvar hovedpine.
Koblet til Matthew Benham og Smartodds' data, der blev del af klubben i 2014, har stilen overordnet set spillet en hovedrolle i FC Midtjyllands store succes og fremgang, hvor man nu er Superligaens andenstærkeste klub målt på finansielle muskler med et hundedyrt, fremragende træningsanlæg under opførelse og udsigt til yderligere fremgang i de kommende år.
Men FC Midtjylland har også i flere omgange fået hård kritik for, at konceptet ikke bærer klubben det sidste stykke til toppen eller i mål i den afgørende fase i Superligaen eller Europa, fordi især det komplekse angrebsspil med lange boldbesiddelser og mange berøringer halter efter konkurrenternes i toppen af Superligaen og i endnu højere grad i Europa.
Albert Capellas vil ikke sparke bagud mod forgængerne eller klubbens hiditidige kurs.
Men den ny FC Midtjylland-cheftræner konstaterer, at både han og klubben vil gøre en del ting anderledes for at nå tættere på FCM-toppens erklærede mål om at blive fast del af Europas Top 50 (målt via UEFA's rangliste, hvor FCM før denne uges europæiske runde lå nummer 71) og for over tid at vinde flere fodboldkampe.
”Det bliver ikke let. Men det tror jeg også, at klubbens ledelse er klar over. De har indset, at det er nødvendigt. Og det gælder også for den måde, man spiller fodbold på,” siger Albert Capellas.
”FC Midtjylland har været kendt som en klub, der altid har hentet og haft gode spillere. Men de har haft svært ved…klubben har været kendt for dens scouting og gode spillere, men ikke for dens måde at spille fodbold på,” siger Albert Capellas.
”Man skal ind og definere, hvordan FC Midtjylland skal spille, hvordan kulturen omkring spillestilen skal være, hvor alle hold i klubben spiller og tænker på samme måde. Det vil gøre det nemmere at tage spillere op og integrere dem på førsteholdet, og det er noget, vi skal arbejde mere med,” siger Albert Capellas.
Mere end en formation
Formationen blev fra første dag ændret fra de versioner af 3-4-3, FC Midtjylland spillede meget af tiden med Bo Henriksen som cheftræner, til en formation, man alt efter behag, modstander og kampbillede kan kalde 4-3-3 eller 4-5-1.
Men talkombinationen er ikke det essentielle her ifølge Albert Capellas.
”Som vi plejer at sige i Spanien: Hvis man flytter bolden meget hurtigt frem, kommer den som oftest også hurtigt tilbage i hovedet på dig. Jeg vil gerne spille direkte. Jeg vil gerne spille meget aggressivt. Jeg vil gerne spille offensivt. Jeg vil ikke spille med fem mand nede bagved, jeg vil spille med fire eller endda tre mand. Ikke fem, det bryder jeg mig ikke om. Men når vi taler om en spillestil, er det altså også vigtigt, hvad der sker, når man taber bolden,” siger den ny FCM-træner.
”Hvis man spiller for fuld udblæsning fra felt til felt, jamen så er det enormt underholdende at se på for jer.”
”Men det er ikke ret fedt for trænerne. Vi skal have kontrol over, hvad der sker, når vi taber bolden. For mig er det en af de vigtigste nøgler i fodbold, hvordan man håndterer boldtab. Jeg mener, at man skal være ekstremt godt organiseret, når man har bolden, så det nærmest er umuligt at få et hurtigt kontraløb mod sig,” siger Albert Capellas.
”Der er mange i fodboldverdenen, der taler om, at de gerne vil spille som Liverpool, at det hele skal være meget direkte, aggressivt og offensivt. Men man overser fuldstændig, at Liverpool spiller ekstremt organiseret. Måske var det mere uorganiseret i tidligere sæsoner, men sådan har det overhovedet ikke været her i de seneste år.”
FC Midtjylland har i denne sæson haft bolden 49 procent af tiden i Superligaen, mens andelen i sæsonen 2021/22 hed 49,9 procent.
Det skal laves om, og gerne hurtigt, under Capellas.
Målet er ikke at genskabe Messi, Xavi og Iniestas FC Barcelona under Guardiola med enorm overvægt i boldbesiddelsen, men for at nå målsætningerne i såvel Superligaen som Europa skal FC Midtjylland have bolden mere af tiden, ikke mindst i etableret angrebsspil, mener den ny træner.
”Boldbesiddelse i sig selv betyder ikke noget. Man kan have 80 procent af tiden og komme i problemer, hvis man ikke ved, hvad man vil. Jeg vil gerne presse højt og aggressivt, men man skal have bolden mere end 50 procent af tiden. 55-60 procent er godt. Hvis man kun har bolden 40-45 procent af tiden, kommer man til at løbe og kæmpe alt for meget i presspillet. Spillerne bliver trætte, og man er nødt til at spille med bestemte typer på midtbanen for overhovedet at kunne holde til det,” siger Albert Capellas.
”For at presse højt, skal man samtidig være i stand til at have lange boldbesiddelser, lange angreb, og det er så vigtigt, at spillerne forstår det. Det er virkelig vigtigt at finde den rette balance mellem at presse højt og at have bolden i lang tid. Og det hjælper jo os, hvis vi holder længere på bolden, for så skal modspillerne løbe længere, de bliver mere trætte, og så opstår der flere rum til vores spil. Det er så vigtigt at ramme den rigtige balance,” siger Albert Capellas.
FCM skal kunne det hele
Presspil, aggressivitet og offensiv fodbold har været nøgleord i FC Midtjylland det meste af klubbens tilværelse.
Men Capellas vil, populært sagt, have klubben til at mestre det hele, og til at kunne skifte taktik undervejs i kampene, hvis behovet er der, eller hvis modstanderen er så dygtig, at det er galimatias at blæse frem ad grønsværen med et ambitiøst ønske om at erobre bolden.
”Hvis man vil være en stor klub og et stort hold, der klarer sig godt i Europa, skal man også magte at kunne forsvare dybt. Det kan man ikke undgå i perioder mod de dygtigere modstandere, hvor det er svært at få overtaget i boldbesiddelsen og svært at erobre bolden. Også i de spilsituationer skal man som hold være i kontrol. Man er nødt til at kunne forsvare lavt, at kunne forsvare i midterblokken med kort afstand mellem kæderne, og at kunne presse højt,” siger Albert Capellas.
”Det er bare sværere at presse højt mod de dygtige hold lige så ofte, som man kan i andre kampe, fordi de er i stand til at spille omkring dig og tvinge dig til at forsvare fra en dybere position i banen. Hvis man tror, at man skal presse højt mod FC Barcelona i 90 minutter, myrder de dig, fordi de er fantastiske til at spille omkring dig. Det er med at finde den rette balance, og det er en af mine vigtigste opgaver som træner at vise dem, hvornår de skal gøre hvad, og hvordan de gør det.”
”Vi skal mestre alle tre facetter. Det høje pres, midterblokken og det dybe forsvar. Det ligger så i vores filosofi, at vi gerne vil presse højt så meget som overhovedet muligt, og at vi gerne vil befinde os på modstanderens banehalvdel så meget tid som muligt. Men vi må ikke glemme, at der også er en modstander på banen, og at vi skal være fuldstændig klar og have vores svar og spil på plads, hvis vi ikke har overtaget i boldbesiddelse,” siger Albert Capellas.
Det lyder ikke nødvendigvis som noget nyt. Slet ikke revolutionerende. Men forskellen for FC Midtjylland-mandskabet er stor allerede, siger Albert Capellas.
”Det er en forskel, ja. Men den er ikke lille. Den er meget stor og vigtig.”
Og arbejdet med de lange angreb, evnen til bevidst at dosere presspillet og til at stå rigtigt i restforsvaret, så modstanderen ikke får farlige kontraløb, er ikke noget, der bliver arbejdet langsomt ind på holdet og først skal stå klar efter en lang vinterpause. Nej, det skal ske nu og i de kommende uger.
”Vi skal forbedre os så hurtigt som muligt, og det er årsagen til, at jeg har givet spillerne flere informationer og ting, de skal føre ud i livet, end jeg reelt burde have gjort. For vi er nødt til at blive bedre og til at levere resultater, og derfor tager jeg nogle risici for at skynde på den proces.”
”Der er nogle regler, nogle ting, vi skal overholde i vores kampe. Og de passer sammen. Det er ikke fordi, at der er vildt mange af disse regler, men dem, vi har, skal vi virkelig overholde, og vi skal gøre det godt. Ellers falder det fra hinanden. Hvis vi ikke overholder tremeter-reglen i forsvaret, og derfor ikke er i position til at vinde andenboldene, så passer tingene ikke sammen for os,” giver Albert Capellas som eksempel.
”Og vi er nødt til at lære det holitisk, og alle områder på én gang. Vi kan ikke nøjes med at koncentrere os om et aspekt ad gangen og så terpe det, indtil vi har lært det fuldstændigt og så går videre til B, C og D. Vi skal arbejde på det hele samtidig og hurtigt blive bedre til hele pakken,” siger Albert Capellas.
Større budget og ekspertise
FC Midtjyllands transfer-komité med sportschef Svend Graversen, direktør Claus Steinlein og vicesportschef Ove Pedersen handlede hurtigt, da man valgte at sælge Raphael Onyedika for 75 millioner kroner om aftenen søndag 28. august.
Man betalte op mod en million euro, omtrent syv millioner kroner, for at leje den defensive midtbanespiller Emiliano Martínez af Red Bull Bragantino i et år, mens der næste er sommer er mulighed for at købe midtbanespilleren fra Uruguay fri for omkring 25 millioner kroner.
Og aftalen med den svenske landsholdsspiller og eksspiller i FCM Kristoffer Olsson var måske det klareste signal om, at FCM-ledelsen også så på den nye stil under Albert Capellas, for den tidligere offensive midtbanespiller og gode afleveringsspiller kan også spille som den mest tilbagetrukne på den centrale midtbane med tre mand, Capellas foretrækker.
Den spanske cheftræner kræver ikke vilde indkøb og profiler importeret direkte fra startopstillingen i Europas største ligaer, men ligesom der skal arbejdes med spillestilen, skal der også ske noget på såvel transfermarkedet som på alle områder, der har berøring med det sportslige.
”Klubber i toppen af hierarkiet i Europa er så velorganiserede og forberedte på alle tænkelige områder. De har et højt niveau på samtlige områder. I den fysiske træning og behandling, i ernæring, i kommunikationsafdelingen, i finansafdelingen og på trænerkontorerne. Her skal vi vokse som klub,” siger Albert Capellas.
”Vi er nødt til at tænke større. Det er i alle afdelinger, vi skal tænke større. Man kan se det i alle store klubber. Jo højere op ad bjerget, du kommer, jo sværere bliver det at komme højere op. Det er langt nemmere at komme fra foden af bjerget og det meste af vejen op, end det er komme det sidste stykke op. Det er langt sværere at komme det sidste stykke. Det er overhovedet ikke en lineær udvikling, hvor man bare bliver ved på samme måde og så kommer til tops. Man kommer op mod klubber, der har en langt større historie, som har mere erfaring fra øverste niveau, som har organisationer med en hel masse know-how omkring, hvordan man konkurrerer på allerøverste niveau. Og det er de klubber, vi skal til at kæmpe med,” siger Albert Capellas.
”Vi skal ikke kun gøre det ved at købe spillere. Det handler også om faciliteterne, som heldigvis er på vej. Jeg tror, de faciliteter kommer til at betyde meget for FC Midtjylland, for det kan eksempelvis tiltrække bedre spillere,” siger Albert Capellas, der dog også håber, at dagen kommer, hvor FC Midtjylland får endnu større ressourcer og mulighed for at holde på de bedste spillere endnu længere.
”De gode og de store klubber, de formår at holde på deres gode spillere eller kontinuerligt at have et godt hold. Det er bare en udfordring, hvis man er en klub, der kommer fra et lavere niveau. På et tidspunkt har man brug for at skaffe den finansielle styrke, så man kan sige: 'Du skal ikke skifte væk fra os, du skal til gengæld blive her i tre år mere, og her er en rigtig fed kontrakt.' Hvis man vil op og spille med blandt de største i Europa, dem der spiller Champions League, er man nødt til at have økonomien. Ellers går der ét, måske to år, så kommer de større klubber og splitter dit hold ad,” siger Albert Capellas.
”Se Ajax. De var i alvorlige problemer i tæt på 15 år, hvor de ikke kun nå tilbage op på øverste niveau i Europa. De kom tilbage, blandt andet fordi de fandt pengene til det. Se Red Bull Salzburg. De spiller i Østrig, og deres succes handler i høj grad om den enorme økonomi og organisation, de har i ryggen,” giver FCM-træneren som eksempel.
Et bedre sted
Det er ikke nemt eller ligetil, det der skal ske i FC Midtjylland under Albert Capellas, der kunne se sit hold få et heldigt VAR-straffespark i de sidste minutter af tillægstiden mod FC Nordsjælland og dermed 1-1 i Farum takket være Evanders konvertering fra pletten.
Men trods den ujævne start tror FCM-træneren, at spillerne, trænerne og klubben i fællesskab får skabt forbedringer, som også kan ses i tabellen i den kommende tid.
”Spillerne har en ny træner, vi laver om på nogle ting i klubben, og spillerne skal blive bedre fra kamp til kamp. Kampene er deres bedste mulighed for at lære, og de kommer til at få gode og dårlige oplevelser. Vi skal lære af begge dele, og vi skal sørge for, at vi konstant forbedrer chancerne for at få de gode oplevelser. Vi skal være åbne og hjælpe spillerne så meget som muligt, så de gør det rigtige så ofte som muligt i kampene, og så stiger chancerne for succes. Det betyder ikke, at vi ikke kommer til at spille en dårlig kamp i ny og næ, eller at vi kommer til at lide mere end forventet i perioder af kampene,” siger Albert Capellas.
”Det første, jeg gør i hver kamp, er at finde ud af, hvordan vi griber kampen an. Om vi når frem til situationerne tidligt eller sent, om vi agerer eller reagerer. Der er en helt enorm forskel på de to mønstre. Agerer vi, er jeg rolig, så er der en god mulighed for, at kampen kommer til at gå godt. Er vi reagerende, bliver det svært. Jeg skal have lært spillerne at være agerende i så mange situationer som det overhovedet er muligt, og reagerer så sjældent som muligt.”
Der kommer til at ske fejl undervejs, men de nemme fejl, som man så eksempelvis i nederlagene til AaB i Superligaen og mod Sturm Graz, vil den ny cheftræner have minimeret så hurtigt som muligt.
”Hvis vi skal helt derop på det øverste niveau [peger op], skal vi være fantastiske til at gøre alle de nemme ting. Vores bundniveau skal bare være bedre, og det var det eksempelvis ikke mod AaB. Vi må ikke smide bolden væk på nemme fejl, og det var det, vi gjorde. Det må vi ikke. Og så hører det også med til historien, at vi ikke var i de rigtige positioner. Spillerne skal altid spørge sig selv: 'Hvad sker der, hvis vi taber bolden?' Det lærte vi allerede af, da vi talte om det morgenen efter AaB-kampen,” siger Albert Capellas, der håber på at se en markant udvikling i de kommende år, hvor han har kontrakt med klubben indtil sommeren 2025.
”Mit håb er, at vi har indfriet vores vision, eller at vi er godt på vej. Jeg håber ikke, at vi er det samme sted som nu. Jeg vil have, at vi har flyttet klubben. Jeg ved ikke, om det tager to, tre, fem eller syv år, men det er godt, klubben har stillet målsætninger op, som vi så kan bruge til at presse hinanden og skubbe til processen.”
Fotos: Getty Images
Sløj timing: Det virker amatøragtigt, Brøndby!
Her er Danmarks næste toptrænere
Nu går Thomas Frank viralt
Tryllebundet af Braithwaite: Aldrig set lignende!
Lars Knudsen stopper på landsholdet
Chok i Man Utd – på vej til rival?
Ekspert revser Brøndbys ledelse: ‘Respektløs behandling’
Ingen vil have ham: ‘Det er vanvittig besynderligt’
Gigantisk flertal – Silkeborg IF er solgt
Brøndby-profil træt af AGF: – Alt irriterer mig
Afkræver Manchester United en forklaring
Jonas Wind storhyldes: Magtdemonstration!
Afsløring: Kevin Mensah er færdig i Brøndby
Silkeborg-fan: Her er min drømmetransfer
Ildevarslende nyhed for Andreas Christensen
Danskerklub tæt på krise: Alarmklokkerne ringer
Kent Nielsen har sendt sms: Du ringer lige i aften
Tidligere FCK-stjerne meldes færdig i sin klub
Kasper Dolberg melder klart ud om transfer
Hvordan kan han være så dum? Kan koste jobbet
Ny kontrakt til Patrick Mortensen? Her er AGF-chefs svar
Wow! Vinder guld – han bliver solgt til en storklub
Stig Tøfting hakker til: Sådan ender Superligaen
Gustav Isaksen: Hans stil passer mig perfekt
Daniel Agger forlænger på landsholdet
Gustav Isaksen hyldes efter helterolle
Ekspert om City: De har ikke en chance
– Christian Eriksens tid er forbi i Manchester United!
Midtuge-systemet: Fokus på Champions League
Tidligere Superliga-spiller bliver fodbolddirektør
Vil væk: ‘Jeg har niveau til Superligaen’
Lind bomber i Italien: ‘Ustoppelig’
Ellevild med Kasper Schmeichel: Verdensklasse!
Manchester United i nye problemer: Det er en hån
Tyveri? Ja sgu’ da! Fansene ved selvfølgelig bedst
Dato for Superligaens transfervindue er på trapperne
– Det har været kaos i Brøndby siden CV-fyring
– Det er som en lille dreng, der har fået tæsk
– Fortsæt med at spille fremad, fremad, fremad!
Rasende: ‘Det er under al kritik’
Hylder Links: – En af mine gode venner
Chelsea-back gled to gange og smed støvler i skralderen
Efter scoring: Nu vil han spille fra start
Helt vildt: Jonas Wind straffer Bo Henriksen og co.
Bødestraf i Superligaen vækker opsigt i udlandet
Puha: Det var tamt og rådvildt, Brøndby!
Tøftings opråb: Hent ham, FCK!
Frier til Youssef Toutouh – ‘vi vil gerne have ham’
Har han lyst til et eventyr, så er det nu!