Video : Tipsbladet
Superliga

Stort interview med ny FCM-spiller: Der var ingen snak med OB

Daniel Høegh kan få FC Midtjylland-debut mod sin barndomsklub, OB, som han har drømt om at vende hjem til, men som ikke henvendte sig i transfervinduet. Han taler desuden om at være klubløs samtidig med at blive far for første gang og om Danmarks hårdeste konkurrence på sin position.

Egentlig håbede og forventede Daniel Høegh, at han skulle fortsætte i udlandet i denne sæson, men på transfervinduets sidste åbningsdag præsenterede FC Midtjylland ham som ny spiller. Så hvordan kan det være, at han pludselig var tilbage i Superligaen?

For det første synes han, at klubben har gang i et tiltalende projekt. Derudover er han lige blevet far for første gang, så det gav mening at komme tættere på familien. Og så måtte Høegh også erkende, at coronavirussen havde gjort transfermarkedet trægt.

- Jeg synes, det har været et marked, som har været svært at navigere i. Det har været svært at vide, hvad der foregår bag dørene hos klubberne. De har måske været mere pressede end som så, siger Daniel Høegh til tipsbladet.dk.

- I starten tænkte jeg, at hvis man var fri på markedet, gjorde det måske ikke lige så ondt på klubberne, som hvis man skulle købes fri. Men jeg tror bare generelt set, at klubberne har været hårdere ramt, end jeg lige havde forventet fra starten.

Hvordan har du mærket det?

- Når der har været snakke med klubber, så har jeg fornemmet, at fra det har været meget aktuelt, var det lige pludselig ikke aktuelt mere. Hvor man kan sige: Hvad er der sket i mellemtiden?

- Der har måske været nogle flere ting, der har spillet ind. Måske nogle finanser, der skulle vendes, og nogle situationer, der skulle overvejes, og så har jeg kunnet se, at man har valgt at leje en spiller for et år for at prøve at udskyde processen til næste år i håb om, at det ser bedre ud til sommer.

- Sådan har jeg oplevet det i hvert fald: at der har været kontakt, og så lige pludselig dør den, og så kan jeg se, at i sidste ende vælger klubberne måske at gå med kortere løsninger; lejespillere eller spillere, de kender i forvejen.

Læs også:Daniel Høegh om skiftet til FCM: Det gik lidt stærkt det hele

Fra Høeghs kontrakt udløb, til han skrev under med FC Midtjylland, trænede han videre i Heerenveen. Men han spillede ingen kampe, og han vidste ikke, hvor han skulle fortsætte karrieren. Den uvished passede ham dårligt, især med en højgravid hustru.

- Det er underligt ikke rigtig at vide, om man er købt eller solgt, og så bare gå og vente på, at der skal komme et eller andet. Sideløbende har jeg haft den der gravide kone, som har gået rundt og ventet på at poppe. Så det har været en speciel periode, hvor der har været nogle ting, der skulle overvejes på kryds og tværs, siger han.

Ingen snak med OB
Når nu Daniel Høegh havde et barn på vej, ville det så ikke give mening at vende hjem til OB, hvor både hans og hustruens forældre bor tæt på, og som han tidligere har fortalt, at han drømte om at komme tilbage til en dag?

- Der har slet ikke været nogen snak med OB, så det var ikke nogen mulighed tilsyneladende. Jeg har jo været så ærlig at snakke om tidligere, at jeg selvfølgelig har en tilknytning til OB, i og med jeg har haft en god tid der, og jeg har rigtig meget familie og venner i Odense-området. Men når alt kommer til alt, er man jo professionel, og så opstod der en mulighed nu, som professionelt set er rigtig spændende. Så det er også bare med at hoppe på toget og sige: Det vil jeg gerne være en del af.

- Så er jeg godt klar over, at der er nogle af de ting, som man har udtalt tidligere, som indhenter én. Men sådan er det. Der har jeg altid været ærlig om min tilknytning til Odense og OB, siger Høegh.

Han spillede i OB som ungdomsspiller og forlod først klubben, da han var 24 år. Et bud er dog, at der ikke var plads til Høegh i hans hjerteklub i det forgangne transfervindue: OB råder allerede over Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Marco Lund og Daniel Obbekjær til det centrale forsvar. Derudover kan Oliver Lund og Alexander Juel Andersen også spille der.

Læs også:Officielt: FC Midtjylland henter Daniel Høegh

- Tit og ofte skal man træffe nogle hurtige beslutninger. Så har man ikke meget betænkningstid. Lige præcis det valg her har ikke været sindssygt svært, for hele projektet omkring det (FCM, red.) har været så tiltalende. Men ofte skal der jo to til tango, så det er begge veje, den skal gå. Det nytter ikke noget, at man gerne vil et sted hen. Der skal også være nogle, der står klar til at tage imod én, og det har der været i Midtjylland. Det er jeg superglad for, siger Daniel Høegh.

Hårdeste konkurrence i dansk fodbold
Han skal ikke vente længe på et gensyn med sin gamle klub. Skæbnen vil, at FC Midtjylland spiller holdets første kamp efter Høeghs skifte mod netop OB på lørdag. Han har dog ikke været i aktion siden februar, så spørgsmålet er, om han får chancen, hvis Erik Sviatchenko og Alexander Scholz skal spares inden næste uges Champions League-kamp mod Atalanta.

- Det er op til træneren. Nu træner jeg med og får vist mig frem, og så må vi se, hvornår de synes, jeg er klar. Men timingen i det er selvfølgelig sjov, i og med første gang der er kamp her, er det mod OB. Så det vil være en speciel kamp at være involveret i. Det vil være sjovt at være med til, men jeg ved ikke endnu, om det er for tidligt eller ej, siger Daniel Høegh.

Apropos Sviatchenko og Scholz udgjorde de hjertet af Superligaens bedste defensiv i seneste sæson og har i Champions League-kvalifikationskampene leveret på internationalt plan. Daniel Høegh accepterer, at han ikke er købt til startopstillingen, men omvendt er han bare glad for, at han ikke længere er klubløs.

- Man får nok ikke hårdere konkurrence i dansk fodbold i øjeblikket. Jeg har fulgt en del med, og de har gjort det fuldstændig outstanding; det skal jeg være den første til at sige.

- Jeg har ikke spillet fodbold nu i noget tid, så jeg kunne godt tænke mig at komme i gang igen. Det er måske meget fint, at det er på den her måde så. Ellers til en start er jeg bare glad for at blive tilknyttet en klub igen. Komme ind i miljøet, få en rolle igen, have nogle holdkammerater, som er mere end bare træningsvenner, siger han.

Daniel Høegh har resten af sæsonen til at vise sit værd. Hans kontrakt med FC Midtjylland udløber til sommer.

Læs også:Dansker har trænet både Liverpool og FCM: Jeg holder med Liverpool

Læs også:Jesper Langes trænerambitioner: Jeg drømmer om at få en rolle som Duncan

Læs også:OB skal møde Danmarksseriehold i pokalturneringen