Superliga-Special: Kan BIF-profil igen genere FCK?

Her er den perfekte optakt til en herlig og stor Superlig-søndag.

Grundspillet i Superligaen skal nu have afviklet den tredje sidste spillerunde, og der er så utroligt meget på spil i både toppen, midten og bunden af rækken - 12 hold slås for at sikre sig meget afgørende point.

Der er lagt op til en utrolig spændende fodbold-søndag, hvor top-4-holdene blandt andet igen bliver parret, når Brøndby IF tager mod FC København og FC Midtjylland er værter for AGF.

Vi er her klar med unikke info på alle rundens seks kampe - leveret i samarbejde med spilxperten.com. Bliv bedst muligt forberedt til en stor fodbold-dag, der uden tvivl nok skal byde på både spænding, drama og masser af mål.

Her er rundens Superliga-special

---

Randers FC – Lyngby BK
o Lyngby BK har vundet kun en af deres seneste 17 Superliga opgør mod Randers FC (U5 T11 – inkl. play-offs), d. 25. August 2019 på hjemmebane (2-0); Randers FC har vundet syv af de seneste otte opgør mod Lyngby (T1).

o Lyngby er holdet Randers FC har spillet mod flest gange i Superligaen uden at tabe på hjemmebane (V5 U3 – inkl. play-offs), Randers har vundet de seneste tre kampe.

o Randers FC har lukket færrest mål ind (17) og haft mindst skud mod eget mål (61) af alle Superliga hold i denne sæson; det seneste skud mod deres mål var for 106 spilleminutter siden, mod Odense BK i d. 74. minut.

o Lyngby har vundet to Superliga kampe i træk for første gang siden september 2019, holdet kan vinde tre kampe i træk for første gang siden Maj-Juli 2017 (6 i træk).

o Randers FC’s Vito Hammershøy-Mistrati har lagt op til 18 chancer fra åbent spil, flere end nogen anden spiller uden assist i denne sæson.

o Ingen Lyngby spiller har været involveret i flere Superliga mål i denne sæson end Victor Torp (4, med 3 andre), som også har næstflest Lyngby skud (30, 3 mål) og chancer lagt op til (21, hans ene assist i deres seneste kamp mod FC Midtjylland).

Læs optakten til kampen her

---

Brøndby IF - FCK
o Brøndby IF er ubesejret i de seneste tre opgør mod FC København i Superligaen (V1 U2), efter de tabte fem af de forrige seks (V1).

o Tre af de fem mål scorede i de seneste tre opgør mellem Brøndby IF og FC København var efter d. 75. minut, inklusiv Brøndbys kampvindene mål i d. 93. minut tidligere i denne sæson (1-2, scoring fra Mikael Uhre).

o Brøndby IF har ikke scoret i to kampe i træk for første gang siden juli 2020, en til kamp uden mål ville være en delt-rekord i Superligaen, sidst set i 2017 (3 – også i 2005, 2010 & 2012).

o FC København har scoret et mål efter 80 minutter i tre af deres seneste fire kampe, kun Vejle BK (9) har scoret flere af disse mål end FC København i denne sæson (6, samt SønderjyskE).

o Simon Hedlund har været involveret i et mål mod FC København i Superligaen hver 102 minutter (2 mål, 3 assists på 507 minutter), hans bedste gennemsnit af alle hold han har spillet mod mindst fem gange; den svenske angriber har også fået fem af hans seks gule kort mod FCK.

o Mohamed Daramy (19 år, 57 dage på matchday) kan blive den første teenager til at score et mål i tre FC København kampe i træk siden Andreas Cornelius i december 2012 (19 år 268 dage, mod FC Nordsjælland).

---

FC Midtjylland - AGF
o FC Midtjylland vandt mod AGF tidligere i denne sæson (1-2) og kan vinde begge kampe mod holdet i en sæson for første gang siden 2017-18.

o Siden starten af forrige års sæson har FC Midtjylland, tabt flere Superliga kampe mod AGF (3 – V2) end noget andet hold.

o FC Midtjylland havde ikke lukket et mål ind i 322 minutter indtil deres seneste kamp mod Lyngby BK (2-0 nederlag), men Superliga lederne har allerede haft 27 skud mod eget mål i 2021 (5 mål lukket ind), kun to Superliga hold har flere.

o I runde 19 (0-1 mod FC Nordsjælland) tabte AGF deres første Superliga kampe siden 29 november 2020 (også mod FC Nordsjælland, hvilket var også sidste gang holdet tabte to kampe i træk (2); men AGF Aarhus har ikke haft tre nederlag i træk siden Februar 2020 (U2 T1, lige nu U1 T1).

o Alle af FC Midtjyllands seneste syv mål mod AGF Aarhus (ekskl. selvmål) har været scoret af forskellige spillere, med kun Awer Mabil (1 mål, 1 assist) og Sory Kaba (1 mål, 1 assist) involveret i flere end et mål.

o Patrick Mortensen, delt top scorer i Superligaen med 11 mål, har scoret tre mål i hans seneste to opgør mod FC Midtjylland.

---

FC Nordsjælland – AC Horsens
o FC Nordsjælland har tabt kun en af deres seneste 21 Superliga kampe mod AC Horsens (V13 U7), i August 2018 på hjemmebane (0-1).

o I 2017-18 og 2019-20 havde FC Nordsjælland deres største sejre i Superligaen, begge to 6- 0 sejre mod AC Horsens, på hjemmebane.

o I runde 19 (0-1 mod AGF) vandt FC Nordsjælland deres første Superliga kampe siden 29 November (også mod AGF), som sluttede et stræk af otte kampe uden sejre (U3 T5), men de har ikke vundet to Superliga kampe i træk siden Februar 2020 (4 i træk).

o AC Horsens scorede lige så mange mål i deres seneste kamp mod Aalborg (2-1 sejre) som deres seneste otte Superliga kampe lagt sammen (2) og sluttede et stræk af otte kampe uden sejre (U2 T6).

o Ulrik Jenssen har scoret to mål i hans seneste fire Superliga kampe, og AC Horsens er hans yndlingsmodstander (3 mål i 6 kampe).

o I 2021 har ingen AC Horsens spiller flere bolderobringer (10, samt Bjarke Jacobsen) end Søren Reese, mens kun Hallur Hansson (11) har flere tacklinger for holdet i år (8, samt to andre).

---

Vejle BK - OB
o Vejle BK vandt mod OB tidligere i denne sæson med en 0-1 sejre i Odense, efter de tabte deres forrige otte opgør i Superligaen.

o OB kan tabe begge kampe mod et oprykket hold i en sæson for første gang siden 2013-14, hvor OB tabte to gange til FC Vestsjælland.

o Vejle BK har ikke scoret i fem af deres seneste seks Superliga hjemmebanekampe og har spillet uafgjort tre gange i træk på hjemmebane for første gang siden marts 2009 (også 3), VB’s seneste stræk af flere uafgjort kampe i træk var i oktober 1996 (4).

o OB har lukket et mål ind fra kun 25,8% af skud på mål (23 fra 89 skud på mål), det lavest procenttal i Superligaen; Vejle har tværtimod lukket det højeste procent ind (48,4% - 30 fra 62).

o Kun tre spillere har vundet bolden flere gange end Vejle BK’s Saeid Ezatolahi (143 gange) i denne sæson.

o Issam Jebali scorede hans første mål siden september mod SønderjyskE, og hans femte i denne sæson; angriberen har det laveste procent af mål fra skud af alle spillere med mindst fem mål (9% - 5 mål fra 55 skud).

---

AaB - SønderjyskE
o SønderjyskE har slået AaB tidligere i denne sæson (3-1) og kan vinde to kampe i samme sæson for første gang siden 2011-12.

o AaB har vundet kun to af de seneste syv Superliga hjemmebanekampe mod SønderjyskE (U1 T4), men er ubesejret i de seneste to (V1 U1).

o AaB har ikke vundet i deres seneste syv Superliga kampe (U3 T4), deres længste stræk siden november 2018 (7), deres seneste stræk af flere kampe uden sejre helt tilbage i Marts 2011 (8).

o Kun AaB (3) har samlet færre point end SønderjyskE (4) i 2021.

o Kasper Kusk har startede flere Superliga kampe mod SønderjyskE end noget andet hold (20 gange) og har kun fundet målet flere gange mod Randers FC (9) end SønderjyskE (5); Kusk har været involveret i fire mål i hans sidste fem kampe mod SønderjyskE (2 mål, 2 assists).

o Haji Wright scorede to gange i sæsonens første opgør mellem Aalborg og SønderjyskE, selv om han kun spillet 26 minutter som indskifter; Wright er en af to spillere i denne Superliga sæson som har scoret to mål som indskifter, samt Arbnor Mucolli mod SønderjyskE i September 2020.