• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Er der uro i Lyngby?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende runde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Endnu en Superliga-runde står for døren, og igen er der kampe på programmet fredag, lørdag, søndag og mandag. Det hele sparkes i gang fredag aften i Nørreskoven, hvor Randers FC gæster Vejle Boldklub.

Superligaen byder før syvende runde på tre hold, som er á point helt i toppen. Det er Vejle Boldklub, SønderjyskE og FC Midtjylland. 

Tipsbladet.dk ser som altid nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål, der rejser sig før den kommende spillerunde.

Kan Vejles offensiv stå distancen?

Ovennævnte spørgsmål er især relevant set over hele den resterende del af efteråret, men det er også aktuelt mod Randers FC.

I en tid, hvor det meste kører på skinner for Vejle Boldklub, er offensiven cheftræner Constantin Gälcäs helt store hovedpine. Der er nemlig kun meget få tilbage til at besætte pladserne.

På sidstedagen af transfervinduet fik Kjartan Finnbogason ophævet sin kontrakt, så gik Luis Henrique i stykker, og i denne uge har vejlenserne været nødsaget til at tage Raphael Dwamena af banen på grund af hjerteproblemer.

Læs også:SønderjyskE vil låne bane af Serie 4-klub: Det er demotiverende

Vejle har stadig Wahid Faghir til at spille pladsen som spidsangriber, men han er kun 17 år og er derfor en spiller, VB også skal passe lidt på. Alternativerne til Faghir er bare nærmest ikke til stede.

Er der uro i Lyngby?

Ifølge BT og Ekstra Bladet er der uro på de indre linjer i Lyngby.

Sportschef Birger Jørgensen er taget på ferie, og ifølge aviserne er en del af forklaringen, at Birger Jørgensen og cheftræner Christian Nielsen er på kollisionskurs. 

Lyngby har fået en skidt start på sæsonen og er uden sejr, og hvis tingene også begynder at gå skævt udenfor kridtstregerne, kan for alvor blive bekymret på de kongeblås vegne.

Søndag skal Lyngby på en meget vanskelig opgave på udebane mod FC København. Her vil Christian Nielsen uden tvivl skulle svare på mange spørgsmål i optakten. 

Læs også:Lucas Andersen om Friis-stop: Jeg er chokeret

Hvor står AaB efter Jacob Friis' exit?

Jacob Friis har valgt fodbolden fra og familien til, og han er dermed stoppet som cheftræner i AaB. En rigtig beslutning af den sympatiske nordjyde, der naturligvis prioriterer sin syge datter over alt andet.

Nu skal AaB til at indstille sig på en virkelighed uden Jacob Friis, og det hele starter søndag aften, hvor holdet spiller en meget svær kamp hjemme mod Brøndby.

Ansvaret hviler i første omgang på skuldrene af Peter Feher, der var assistent for Jacob Friis og nu er blevet forfremmet, mens sportschef Inge André Olsen overvejer det næste træk. 

Peter Feher har aldrig før været cheftræner i Superligaen, og han har ikke haft lang tid til at forberede sig på den virkelighed, han nu er blevet kastet ind i. Det er værd at have et øje på Feher og AaB søndag aften.

Læs også:Officielt Casper Sloth vender hjem til dansk fodbold

Læs også:AaB på udkig efter ny træner: Her er seks bud på en ny chef

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC