• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superligaen indfører ny form for coronatest

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Klubberne i Superligaen og 1. division kan fremover benytte lyntests for at afprøve, om spillere eller andre er smittet med coronavirus. Det kan skære svartiden ned til det rene ingenting.

Af Anders Dehn

Normalt tager det Superliga-klubberne mellem et halvt og et helt døgn at få svar på deres coronatests, men snart kan den svartid blive skåret ned til bare 30 minutter.

Klubberne i landets to bedste rækker skal deltage i et pilotprojekt, hvor de kan få mulighed for at lynteste spillere og andre. Med de nye tests slipper man for, at prøverne skal analyseres på laboratorium, og det nedbringer altså svartiden.

Læs også:AGF-målmand blev testet positiv: Resten er uden corona i ny test

Divisionsforeningen understreger, at det skal være et supplement til de ugentlige tests, som alle spillere og trænere i forvejen bliver udsat for.

- Potentialet i lyntests med pålidelige svar er kæmpestort for professionel fodbold. Det er et scoop, at vi nu kan supplere de ugentlige tests med sikre lyntests, når vi har behov for at få svar hurtigt. Det kan for eksempel være, hvis en spiller pludselig begynder at udvise symptomer, eller hvis et hold får en spiller til prøvetræning, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Læs også:Brøndby-talent ramt af coronavirus

De nye lyntests udrulles fra mandag den 7. december. Testene vil kunne tages i Brøndby, Vejle og Randers, hvor man altså vil skulle køre til fra andre klubber, men til gengæld slipper med en halv times ventetid.

Som det er nu, skal prøverne transporteres til et laboratorium, og ifølge Divisionsforeningen betyder det, at de klubber, der ligger længst væk fra laboratoriet, først får svar dagen efter. 

De nye lyntests foretages i samarbejde med de samme firmaer, der står for de eksisterende tests, QLife og KMD.

Læs også:AGF-målmand testet positiv for corona: Resten af truppen skal have ny test

Læs også:Efter nye tests: Ingen andre smittet i AC Horsens

Læs også:To Superliga-spillere i coronakarantæne