Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaen står for døren: Her er fem talenter, der kan få et gennembrud

Superligaen starter snart op igen efter en meget kort sommerpause, og tipsbladet.dk har kigget i spåkuglen og peget på fem talenter, der kan få et gennembrud i den kommende sæson.

En ny Superliga-sæson står for døren, og det er blevet tid til at lufte diverse spådomme - blandt andet om, hvem der kommer til at dominere ligaen i den kommende sæson.

De store navne som Erik Sviatchenko, Carlos Zeca og Patrick Mortensen er der styr på, men hvilke unge spillere får noget, der minder om det endelige gennembrud?

Tipsbladet.dk har kigget i spåkuglen og kommer her med fem bud.

Andreas Bruus
Forvarsspiller
21 år
Brøndby IF

Hvis der er én af de fem nævnte, der har alle muligheder for at få et stort gennembrud, er det Andreas Bruus. Den omskolede angriber havde et meget fint forår som højre wingback i Brøndby IF, og der er ingen tvivl om, at han er førstevalget på positionen, når sæsonen går i gang. Og så er det ellers op til Bruus at gribe chancen og vise, at han kan stå distancen. At Brøndby tror på Andreas Bruus, blev der sat to streger under, da klubben i juli forlængede hans kontrakt frem til 2023.

Læs også:Mere klarhed: Brøndby forventer stort underskud for 2020

Wahid Faghir
Angriber
17 år
Vejle Boldklub

Én af de mest spændende teenagere i Superligaen, og man må håbe, at Vejle Boldklub også giver Wahid Faghir, der kun lige er fyldt 17, mulighed for at vise sig frem på den store scene i dansk fodbold. Stortalentet scorede tre mål i NordicBet Ligaen i foråret, og klubber som AFC Ajax og Leicester City følger ham tæt. Notér navnet Wahid Faghir.

Ivan Mesik
Forsvarsspiller
19 år
FC Nordsjælland

Der er mange talenter at vælge imellem i FC Nordsjælland. Vi har en lille fidus til Ivan Mesik. Slovakken er egentlig midtstopper, men han har primært spillet som venstre back i FCN, og det er en spiller, cheftræner Flemming Pedersen har et godt øje til. Ivan Mesik udmærker sig blandt andet med at sparke lige godt med begge ben. Den 19-årige FC Nordsjælland-spiller er lige blevet udtaget til Slovakiets U21-landshold for første gang.

Max Fenger
Angriber
19 år
OB

Læs også:Alt om FC København: Hævnens time er kommet

Max Fenger gav store løfter om fremtiden i sidste halvdel af sæsonen i fjor, og nu skal OB-talentet følge op på de gode præstationer, som blandt andet bød på fire scoringer i Superligaen. Mart Lieder er skadet, og Issam Jebali har indtil videre ikke være nogen gevinst for OB, så der skal nok blive masser af spilletid til Max Fenger, der bærer mange fynske forhåbninger på sine skuldre. Fenger har vist, at han både har fart, udholdenhed, målnæse og blik for sine medspillere, så det er en meget spændende angriber, der løber rundt i OB

Nicolas Madsen
Midtbanespiller
20 år
FC Midtjylland

FC Midtjylland har lige forlænget med Nicolas Madsen frem til 2024, og det er en spiller, man tror meget på i den danske mesterklub. Om han får et gennembrud i den kommende sæson kan meget vel afhænge af, hvor langt ulvene når i Europa. Hvis holdet når langt, venter der formentlig Nicolas Madsen en del minutter i Superligaen, mens der kan være lang vej til spilletid, hvis FC Midtjylland igen misser et europæisk gruppespil. Midtbanespilleren noterede sig for ni kampe i den seneste halvsæson, og han viste, at han sagtens kan begå sig i Superligaen. Madsen spillede blandt andet to fine kampe mod FC København i mesterskabsspillet. 

Tipsbladet.dk kommer hvert år med et bud på fem spillere, der kan stå foran et gennembrud i Superligaen. Du kan selv vurdere, om vi ramte plet sidste år - læs her. 

Læs også:Salgsligaen: FC-klubberne topper, mens Brøndby og AGF flopper

Læs også:Christian Nørgaard langer ud efter Kamil Wilczek: Han håner Brøndby

Læs også:FCK har lavet særaftale med DBU om landsholdsspillere