• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Thomas Frank har bemærket FCM-stjerne: Han er en dygtig spiller

Foto: Getty Images

Brentford FC med Thomas Frank i spidsen har plads til flere danske spillere, men passet er ikke afgørende. Brentford-bossen har også bemærket FC Midtjyllands nigerianske profil Frank Onyeka.

Af Ole Hoffskov

Thomas Frank og Brentford FC kæmper i øjeblikket om oprykning til Premier League, og det går godt for London-klubben, der har vundet seks kampe i træk og er på tredjepladsen i Englands næstbedste række.

Succesen er bygget op på et solidt rød-hvidt fundament. Foruden førnævnte Thomas Frank er Rasmus Ankersen sportsdirektør i klubben, Brian Riemer er assistenttræner og spillertruppen har danske profiler som Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Henrik Dalsgaard og Emiliano Marcondes. 

Spørgsmålet er, om der overhovedet er plads til flere danskere på holdet på nuværende tidspunkt?

- Grundlæggende tager vi jo altid kun den bedste spiller, som vi synes passer til den position som type, og så er vi sådan set ligeglade med, om man er skotte, portugiser eller dansker. Men det er klart, at hvis vi kan se, at det enten ikke er et toptalent eller en tophandel eller noget, der virkelig er en upside på, så er vi opmærksomme på, om vi virkelig skal have en dansker mere. Ikke fordi vi synes, der er noget galt i det, siger Thomas Frank til Tipsbladet og tilføjer:

Læs også:Brentford tager afsked med tre danskere

- Alle klubber med en cheftræner eller en sportschef af en bestemt nationalitet bruger det jo, og det gør vi også, for vi har bare et større netværk og et kendskab til Danmark. Det bruger vi, og vi ser det som en fordel, at vi kender markedet så godt, som vi gør. Med Rasmus', mit og Brians netværk, har vi jo et voldsomt netværk i Danmark. Fra alle de unge til seniorspillerne.

- Vi havde jo ikke fået Nørgaard, hvis jeg ikke havde været her nu for eksempel. Og vi havde nok heller ikke fået Mads Roerslev, hvis ikke Brian var her. Det betyder jo noget. Så vi er opmærksomme, men ikke på en måde, hvor vi har sat nogle regler op for os selv.

Brentford FC har naturligt et godt øje til Superligaen, og lige nu skiller især Frank Onyeka sig ud for topholdet FC Midtjylland, der som bekendt er en slags søsterklub til Thomas Frank og co. i den engelske hovedstad. Både Brentford og FCM er ejet af Matthew Benham.

Frank Onyeka er ikke gået Franks næse forbi.

Læs også:Kudus, Evander eller Daramy: Superligaens største salg denne sommer

- Jeg har set lidt Superliga, og han er en dygtig spiller. Og han er jo ikke dansker, så det er fint, siger Thomas Frank med et grin.

Du kan læse et stort interview med Thomas Frank i Tipsbladet, som er på gaden i morgen, fredag. I Tipsbladet får du også et stort interview med den danske Wolverhampton-spiller Oskar Buur, et interview med Brøndby-darlingen Jesper Lindstrøm samt premieren på en ny serie om de danske klubbers strategi på transfermarkedet. Og meget, meget mere.

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:Emiliano Marcondes drømmer om dansk mesterskab og PL-oprykning

Læs også:Brentford-oprykning er guld værd for FCM: Vi vil få betydeligt større muskler

Læs også:FCM-direktør: Kommer til at se andre forretningsmodeller fremover

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus