Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere FCM-angriber floppede i Danmark: Jeg havde hele pakken

Han scorede bare to gange i 22 kampe for FC Midtjylland, men han mener alligevel, at han havde det hele, den tidligere FC Midtjylland-angriber Kwadwo Poku.

Han er ikke en af de, man tænker på, når man snakker om udenlandske spillere, der satte et aftryk på dansk fodbold, men ifølge den nu 34-årige angriber Kwadwo Poku, der i midten af 00'erne spillede 22 Superliga-kampe for FC Midtjylland, havde han hele pakken.

Det skriver Ghanasoccer.com.

På dansk jord blev det til sølle to scoringer i 22 kampe, og på det ghanesiske landshold blev det også kun til et par scoringer.

Men han har altså høje tanker om sig selv.

Læs også:Prøvetræning: Fra Skive IK til Manchester City

- I min æra spillede jeg med Osei Kuffour, Ibrahim Tanko og Isaac Boakye. Jeg havde hele pakken som en angriber. Jeg var ikke bare stilstående, for jeg kunne drible, aflevere, skyde og var svær at håndtere. Det eneste, jeg manglede, var luftspillet, siger angriberen.

Selv om en spiller som Asamoah Gyan har over 100 landskampe og mere end 50 mål for Ghana, mener Kwadwo Poku, at han var Gyan overlegen. Også selv om Gyan nåede at tørne ud for klubber som Udinese, Rennes og Sunderland.

- Jeg blev erstattet af Shaibu Yakubu i min tid. Asamoah Gyan var bare tredjevalg på det tidspunkt, siger han og slår fast:

- De fleste får chancen for Black Stars (Ghana) på grund af held. Men jeg tror ikke, jeg var heldig.

Læs også:Blog: Top 10 - Her er de bedste FCM-afrikanere gennem tiden

Poku var med til at sikre Ghana kvalifikation til OL i Athen i 2004.

FC Midtjylland købte angriberen et par måneder inden OL-slutrunden - han skulle reelt være erstatningen for Mohamed Zidan, som man vidste, man ville sælge inden for kort tid.

I Danmark blev Poku dog aldrig det helt store hit, selv om han kom til Danmark som en lovende spiller. Han fik aftalen med FCM ophævet i 2007.

Siden endte han faktisk tilbage i Danmark og spillede lidt for Skive, Tjørring og senere i serieklubben VB 1968.

Læs også:SAS Ligaens VM-kandidater fra fortid og nutid
Læs også:FC Midtjylland-ikon vil gå trænervejen
Læs også:Fodbold-chef: Premier League bliver snart aflyst