Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Hvor helvede kom det fra?

Tipsbladet er her klar med vurderingen af Superliga-opgøret mellem Silkeborg IF og Lyngby Boldklub.

Silkeborg IF - Lyngby Boldklub 5-0 (4-0)
1-0 Stefan Thordarson (15.).
2-0 Stefan Thordarson (21.).
3-0 Stefan Thordarson (23.).
4-0 Søren Tengstedt (36.).
5-0 Søren Tengstedt (82., str.).

Kampens bedste:
Silkeborg IF
Efter en række kampe fra start var Callum McCowatt i dag sendt på bænken af Kent Nielsen, og newzealænderen får næppe sin plads tilbage lige foreløbig. Afløseren Stefan Thordarson leverede nemlig en decideret magisk præstation i sin kamp nummer 100 for Silkeborg. 

Thordarson, der inden dagens kamp havde scoret tre mål i sine første 99 kampe for Silkeborg, skulle nemlig blot bruge 23 minutter på at fordoble sin målkonto i Silkeborg-trøjen. I sin første Superliga-kamp fra start i denne sæson var Stefan Thordarson nemlig fuldstændig ustoppelig i første halvleg, hvor islændingen scorede et utroligt flot hattrick. 

Thordarson bankede først kuglen op i nettaget efter et kvarter, inden han seks minutter senere steg til vejrs og headede et Musonda-indlæg utageligt ind bag Kikkenborg. Og to minutter senere løb Thordarson så fra Lyngby-forsvaret, hvorefter islændingen chippede bolden i mål på overlegen vis. 

Lyngby Boldklub
'Det er tragikomisk, at det er en islænding, der gør det af med det islandske hold', lød det undervejs i opgøret fra Viaplay-kommentator Jesper Thygesen, men det er nok tvivlsomt, om Freyr Alexandersson kunne se noget som helst komisk i det faktum, at hans Lyngby-mandskab blev ydmyget af en islænding. 

Efter et knusende 5-0-nederlag er det svært at pege på en Lyngby-spiller, der leverede en godkendt indsats, men Andri Gudjohnsen gav trods alt et par eksempler på sin teknik undervejs i opgøret. Målrævens scoringsstime blev afbrudt, men Gudjohnsen havde nogle gode driblinger undervejs, hvor man i glimt så angriberens talent. 

Kampens værste: 
Freyr Alexandersson rasede i pausen over Lyngbys forsvarsspil, og det var da også en chokerende indsats, som gæsternes defensiv leverede i første halvleg. Lyngby-spillerne var utroligt svage i deres pasningsspil, hvor Silkeborg-spillerne gang på gang fik foræret bolden. Gæsternes skrækkelige aften blev sparket i gang af Pascal Gregor, der efter et kvarters spil lavede en fejlaflevering i opspillet, hvilket Stefan Thordarsson prompte straffede med sin 1-0-scoring. 

Kampens detalje:
De andre tophold mangler selvfølgelig at spille deres kamp i denne runde, men efter dagens 5-0-afklapsning kan Silkeborg nyde et par dage som Superligaens tophold. Kent Nielsens mandskab sluttede som nummer ni i Superligaen i sidste sæson, så det er en opsigtsvækkende udvikling, som silkeborgenserne har været igennem i den første tredjedel af denne sæson. Og for Kent Nielsen må det også være opløftende, at det ikke længere kun er Alexander Lind, der kan banke bolden i netmaskerne for Silkeborg.