• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Tipsbladets dom: Overlever Alm det her?

Foto: Getty Images

Det blev til en sen sejr til FC Midtjylland mod OB søndag aften.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland - OB 2-1 (0-0)
1-0 Cho Gue-sung (51.)
1-1 Don Deedson (53.)
2-1 Charles (90+3.)

Kampens bedste:

FC Midtjylland:
Der var mange spillere, der lå på vippen til det helt svage i kampen, hvor FCM fik overladt en del initiativ i kampen. Det var tilsyneladende for meget for midtjyderne, at det var en mur af blåhvide striber, der stod i mellem dem og målet.

De blev dog reddet af et sent sejrsmål af en ellers udskældt Charles, som hakkede bolden i mål i overtiden. Han havde ikke været på banen i mange minutter, og derfor må det nærmest opfattes som en perfekt kamp af brasilianeren.

OB:
OB var til kampen i en såkaldt 3-4-3-formation, men det lignede tydeligt en 5-5-0'er mere, hvor Bjørn Paulsen var manden i midten af den skyttegrav, som OB'erne havde gravet sig ned i ret tidligt i kampen. Det var en rolle, som passede ham særdeles godt, og det ene indlæg efter det andet blev fjernet sammen med Helander.

Når det så endelig lykkedes fynboerne at komme frem over isen, så var det Don Deedson, som var i centrum, og det var da også ham, som lykkedes med at komme med en hurtig udligning til 1-1, som det længe så ud til at ende.

Kampens værste:
Der var helt tydeligt nogle FCM-spillere, som svigtede i det offensive trods sejren, men de blev dog 'overgået' af OB's startdebutant Nicklas Mouritsen, som stod bag det straffespark, der åbnede op for en stor chance til midtjyderne. Her havde han armen på bolden, som efter et VAR-gennemsyn gav Cho chancen fra 11 meter. Men selv var Cho derudover en skygge af sig selv.

Kampens detalje:
Sådan et sejrsmål er voldsomt meget værd - og om nogle måneder er der nok ikke nogen, der kan huske, at FCM havde svært ved at komme frem til noget i kampen. Men tre point kom der i hus efter Charles' sene sejrsmål. Samtidig giver de tre point noget arbejdsro til Thomasberg og Co, som nu har lidt mere tid til at sætte holdet rigtigt sammen.

Derimod er det endnu en hård skæbne for OB'erne, der nu har tre nederlag i træk, og kan Andreas Alm overleve det som cheftræner?