Tipsbladets dom: Så bliver det svært at overleve

1-1 Tobias Thomsen (32.).
1-2 Tonni Adamsen (74.).

Kampens bedste:
Hvidovre IF
Inden tirsdagens Champions League-brag mod Manchester United på Old Trafford var Jacob Neestrup fredag aften forbi et stormombrust Hvidovre Stadion, hvor FC København-træneren skulle se oprykkerne an inden mødet i Parken i næste uge. Her kunne Neestrup se et Hvidovre-mandskab, der kom stærkt fra start og generelt fik presset Silkeborg IF i første halvleg. Per Frandsens mandskab tabte kortvarigt pusten efter Stenderups brøler, men kom efterfølgende tilbage. Særligt Lirim Qamili var en spiller, som Jacob Neestrup nok tog lidt noter om. Qamili var hjemmeholdets største trussel og burde have fået en assist kort inde i anden halvleg, da han med en sublim hælaflevering serverede bolden for Christian 'Greko' Jakobsen, der dog misbrugte på det skammeligste fra klods hold. Senere misbrugte Qamili selv en kæmpe chance i slutfasen, hvilket selvfølgelig trækker ned. Det er generelt historien om Hvidovre i denne sæson, at holdet mangler kvaliteten i de afgørende situationer.

Silkeborg IF
Silkeborg er ikke kendt for at brillere på udebane og med det voldsomme blæsevejr var der lagt op til, at gæsterne måske kunne få vanskeligheder med at få gang i deres sædvanlige velsmurte pasningsspil. Det lykkedes nu egentlig meget godt for Silkeborg at få kvalitet i spillet, på trods af de vanskelige omstændigheder. Alexander Lind var Silkeborgs bedste i en kamp, hvor hverken Tengstedt eller Thordarson ramte dagen i offensiven. Superligaens topscorer scorede sit 10. sæsonmål, da kan køligt omsatte en friløber, og havde derudover nogle gennembrud, mens han i anden halvleg fik annulleret et mål og generelt var involveret i meget. Tonni Adamsen fortjener også ros for sit kløgtige hjørnespark, hvor den indskiftede angriber udnyttede blæsten til at overrumple Filip Djukic og sikre gæsterne tre vigtige point.

Kampens værste:
Som bundhold i en desperat overlevelseskamp har man bare ikke brug for, at ens anfører laver en gigantisk fejl og forærer modstanderen et mål. Det var en fuldstændigt uprovokeret fejl, som Daniel Stenderup begik i første halvleg, da Hvidovre-kaptajnen gled i bolden og gav Superligaens topscorer en friløber, som resulterede i en scoring. Det var en fejl, der var meget sigende for Hvidovres sæson indtil videre. Den slags dumheder kan du ikke tillade dig at begå, Stenderup. Med den slags fejl bliver det svært at overleve i Superligaen for Hvidovre.

Kampens detalje:
Det var et cypriotisk dommerteam, der fik fornøjelsen af at lede dagens stormomsuste opgør i Hvidovre, og særligt VAR-dommeren kom i fokus, da Hvidovre efter en halv time fik udlignet til 1-1 i en situation, der skulle tjekkes for offside. Det tog dog utroligt lang tid at tjekke målet, for der gik næsten fem minutter, før målet endelig blev godkendt. Spørgsmålet var dog, om det var den rigtige beslutning? Tobias Thomsen stod i hvert fald i en offsideposition efter Qamilis berøring, men Nicolai Larsens redning kan måske have fået VAR-dommeren til at konkludere, at der var tale om en ny spilsekvens.