• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

Tipsbladets dom: Tre ting AaB bør gøre nu

Foto: Getty Images

Her er de tre ting, vi ville gøre til sommer, hvis vi var AaB.

Af tipsbladet.dk

Sæsonen 2022/23 er slut.

Transfervinduet åbner midt i juni, og klubberne er for længst gået i gang med forberedelserne til en sommer, hvor de gerne vil stå endnu bedre end nu, især når vi rammer 1. september og transfervinduet er lukket.

Så hvad skal der ske?

Vi har på Tipsbladets redaktion samlet tre bud på det, vi for hvert Superliga-hold ville gøre, hvis vi bestemte.

Få lavet en ny talent-strategi
AaB er blandt Danmarks allerbedste talentudviklere, ikke?

Der er et par landsholdsspillere derude i Oliver Abildgaard og Joakim Mæhle, der stammer fra AaB, men AaB er altså ikke blandt dansk fodbolds talentkonger, når man rykker ud af Superligaen med en masse nordjyder i truppen.

Sorry to say, men det er altså ikke stærkt strategisk arbejde eller noget, Superliga-klubber kan og skal være misundelige på.

2008 og 2014 er en menneskealder siden i topfodbold, og bestemte vi i AaB, tog man det helt store og alvorlige kig på talentarbejdet, så man om få år igen står med AaB-udviklede spillere, de andre skal frygte. Det, der var godt nok for fem-ti år siden, er det ikke nu.

Køb spillere efter Superligaen
Vi siger bestemt ikke, at 1. Division bliver nem, men AaB skal have en ambition om at finde nye spillere her til sommer, der også kan spille og gøre sig gældende i Superligaen de første par år efter en oprykning.

Ja, det lyder måske banalt, men det nytter altså ikke noget, hvis nogen nu tror, det handler om at hente lutter nordjyder, som kan klare sig i 1. Division, men som så igen sender klubben i nedrykningskamp i 2024/25. Det er et vildt vigtigt vindue, der kommer nu, og er det rigtige at hente unge tyskere via de nye medejeres bekendtskaber, så er det det, man skal gøre.

Få styr på selvforståelsen
Vi har før været efter AGF, når de røg ned, og det her punkt er også noget, AaB skal have øje på. AaB er ikke et misforstået tophold, der lige nu lige så godt kunne spille om medaljer i Superligaen, hvis man bare havde været lidt mere heldig.

De andre klubber i Danmark vil hoppe op og falde ned på, at AaB har på flot vis har vundet mesterskaber – nu vil 1. Divisions-holdene gøre alt for at slå AaB, og holdene i Superligaen vil se, om de kan presse nordjyderne. Man skal tilbage til toppen af Superligaen, men hvis man ét eneste øjeblik tror, det kommer af sig selv, bliver man straffet.