• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Transferplanen: Vender han hjem til Superligaen?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner i januar. Her retter vi fokus mod Lyngby Boldklub.

Af Victor Risager

Lyngby Boldklub er Superligaens klare bundhold, og De Kongeblå ligner en stensikker nedrykker forud for forårssæsonen. Man har solgt profilerne, og ligner et mandskab, der skal handle afløsere, som er klar til at tage turen ned i 1. division.

Vi sætter frem mod transferdeadline fokus på alle 12 Superliga-holds transferbehov – denne gang er der fokus på Lyngby Boldklub.

Vinterens tilgange:
Baptiste Rolland (kontraktfri)
Jannich Storch (Nykøbing FC)

Vinterens afgange:
Timo Letschert (Gwangju FC)
Emil Nielsen (Orange County SC)
Rasmus Thellufsen (Louisville City FC)
Kasper Jørgensen (AaB)
Adam Sørensen (Bodø/Glimt)

Kommende kontraktudløb:
Pascal Gregor (30. juni 2023)
Frederik Ibsen (30. juni 2023)
Andreas Bjelland (30. juni 2023)
Brian Hamalainen (30. juni 2023)
Thor Høholt (30. juni 2023)
Kristian Riis (30. juni 2023)
Magnus Westergaard (30. juni 2023)
Petur Knutsen (30. juni 2023)
Alfred Finnbogason (30. juni 2023)

Her kan der sælges:
Lyngby Boldklub ligner et hold, der er direkte på vej tilbage til 1. division. Med 13 point op til Brøndby IF på den anden side af stregen og blot én sejr i 17 kampe virker det utopisk, at De Kongeblå kan sikre sig overlevelse.

Derfor står Lyngby i en situation, hvor klubben kan begynde at forberede sig på næste sæson samtidig med, at man skal sælge ud af guldet, mens det er i høj kurs.

Det ligner også den strategi, som Lyngby BK kører efter. To af holdets profiler i Kasper Jørgensen og Adam Sørensen er solgt til AaB og Bodø/Glimt, mens man også har sagt farvel til Emil Nielsen og Rasmus Thellufsen.

Der er også en Magnus Kaastrup, som besidder et stort talent, omend han ikke har udfoldet det i Superligaen endnu. Han kan også være et salgsemne, medmindre han kan overbevises til at hjælpe Lyngby med oprykningen i næste sæson.

Her kan der købes:
Skaderne haglede ned over Lyngby i efteråret, og især i forsvaret var De Kongeblå tyndt besat. Kristian Riis og Andreas Bjelland er skadet, mens Timo Letschert har forladt ved kontraktudløb.

Man har skrevet en kort forlængelse med Pascal Gregor, mens man er meget tæt på at tilknytte Kolbeinn Finnsson fra Dortmunds reservehold, der både kan spille stopper og venstre back.

Man har endnu ikke fundet Kasper Jørgensens afløser, selvom meldingerne går på, at man lurer på Philip Rejnhold fra svenske Helsingborgs, der kan vende retur til dansk fodbold efter et halvt år i Sverige.

Derudover handler det for Lyngby om at reagere på yderligere afgange, ligesom man skal forsøge at forstærke sig, hvis det kan lade sig gøre. Her handler det om at lande profiler, som er klar på at tage turen ned i 1. division, da ikke meget dufter af overlevelse.

Citatet
Cheftræner Freyr Alexandersson til Fotbolti efter de mange afgange.
- Vi har sagt farvel til fem spillere, der er blevet solgt for cirka 14,5 millioner kroner. Jeg har ingen spillere til at erstatte de to wing backs, hverken på førsteholdet eller på akademiet, så jeg skal til at ændre mit system. Det er opgaven nu at finde ud af, hvordan vi stærkest kommer ud af dette. Vi arbejder med principper, der er uafhængige af spilsystemer, så vi skal finde det, der er bedst til gruppen. Der foregår en masse arbejde lige nu

Nøglepersoner:
Freyr Alexanderson, cheftræner
Andreas Byder, administrerende direktør