Video : Tipsbladet
Superliga

Transferplanen: Stor oprydning venter i Brøndby

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet analyserer løbende frem mod transferdeadline de 12 Superliga-klubbers transferplaner i sommerens transfervindue. Her retter vi fokus på Brøndby.

Brøndby snublede på målstregen efter en ellers flot sæson, og det blev derfor "kun" til sølvmedaljer. 

Når skuffelsen har lagt sig, så tror jeg, fodbolddirektør Carsten V. Jensen og træner Jesper Sørensen er meget godt tilfredse med det, som holdet leverede på banen. 

Derfor skal man nok ikke forvente de helt store forstærkninger, medmindre en af de helt store profiler bliver solgt, hvilket ikke er utænkeligt. Derimod får Carsten V. Jensen travlt med oprydningen, for flere af spillerne er ikke deres løn værd, og derfor skal der sælges mange spillere. 

Carsten V. Jensen har allerede fået løst det største problem, nemlig manden mellem stængerne. Patrick Pentz har fået en firårig kontrakt, så der kan dermed slappes mere af på Vestegnen. 

Sommerens tilgange:
Patrick Pentz (Bayer Leverkusen)
Justin Che (ADO Den Haag, lejeretur)
Thomas Mikkelsen (kontraktforlængelse)

Sommerens afgange:
Carl Björk (IFK Norrköping, leje)

Kommende kontraktudløb:
Kevin Mensah (31. december 2024)
Sean Klaiber (30. juni 2025)
Ohi Omoijuanfo (30. juni 2025)
Josip Radosevic (30. juni 2025)
Kevin Tshiembe (30. juni 2025)
Oscar Schwartau (30. juni 2025)
Daniel Wass (30. juni 2025)
Henrik Heggheim (30. juni 2025)
Mathias Greve (30. juni 2025) 
Christian Cappis (30. juni 2025)
Thomas Mikkelsen (30. juni 2025) 
Noah Nartey (30. juni 2025) 
Ludwig Vraa-Jensen (30. juni 2025)

Her skal der sælges:
Brøndby kan stå foran noget af en oprydning denne sommer.

Flere spillere skal nok nyde at være i Brøndby, mens de stadig kan, for Carsten V. Jensen kan få en travl sommer, når det kommer til at sælge spillere.

Det er svært at forestille sig andet, end at Henrik Heggheim og Christian Cappis skal sendes videre. De to har aftjent deres værnepligt, og Jesper Sørensen ser ikke ud til at se noget stort lys i de to. De har begge et år tilbage af deres kontrakt, så det er nu, de skal afsted.

Kevin Mensah, Brøndbys anfører, er en anden, der også kan være på vej væk. Tipsbladet har tidligere kunne fortælle, at AC Horsens viser interesse for den 33-årige back, og det er ikke usandsynligt, at han bliver genforenet med Martin Retov, der er ny cheftræner i den jyske klub.

Josip Radosevic og Kevin Tshiembe er to andre spillere, som kan blive sat til salg af Brøndby. Radosevic’ rolle ser ud til at blive mindre og mindre, mens Kevin Tshiembe ikke ser ud til at finde den stabilitet, der skal til, før han kan spille sig ind i Brøndbys startopstilling. De to har også kontraktudløb om et år, så kommer der et nogenlunde bud på dem, så burde man tage afsked.

Så er der to af de nyere ansigter, der måske også skal se sig om efter nye klubber til sommer. Mateusz Kowalczyk har ikke været i nærheden af spilletid, og det kunne derfor være oplagt at se på muligheden for at leje ham ud. Han er stadig ung, så det er måske for tidligt at sælge ham allerede. Emmanuel Yeboah har bestemt heller ikke imponeret. Den ghanesiske angriber står nederst på Jesper Sørensens holdkort, at det er derfor ikke utænkeligt, at han bliver solgt eller udlejet.

Og så er der det helt store spørgsmålstegn denne sommer, Yuito Suzuki. Den unge japaner har taget Superligaen med storm, og han kan derfor allerede være på vej videre. Brøndby vil helt sikkert gå langt for at beholde ham, men kommer der et bud på over 100 millioner, hvilket flere medier spår, så er Brøndby ikke bange for at sælge. 

Her skal der købes:
Carsten V. Jensen får ikke nær så travlt med at købe spillere, som han får med at sælge dem. Brøndby har været ude i god tid, og de har allerede købt Patrick Pentz og givet ham en firårig kontrakt. Thomas Mikkelsen har også fået forlænget sin kontrakt, så der er helt styr på målmandssituationen.

Der er god bredde i midterforsvaret, så der spår jeg ikke de store indkøb, medmindre at man vinker farvel til både Kevin Tshiembe og Henrik Heggheim, for så skal der hentes en gardering mere.

Midtbanen er dog en position, hvor jeg forventer, at Brøndby kommer til at holde øje med markedet. Radosevic kan have spillet sin sidste Brøndby-kamp, og derfor skal der nyt blod til.

Brøndby har en meget god konstellation foran, men bliver det til et salg af Yuito Suzuki, så skal ’CV’ have pengepungen frem. Suzuki spillede en enorm rolle for Brøndby i foråret, så forsvinder ham, skal der hentes en fuldgyldig erstatning ind, og det bliver ikke billigt.

Nøglepersoner:
Carsten V. Jensen, fodbolddirektør
Ole Palmå, administrerende direktør
Jan Bech Andersen, bestyrelsesformand
Scott McLachlan, næstformand i bestyrelsen