• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Transfers: FCK laver en FC Bayern på Superligaen

Foto: Getty Images

De sidste transfervinduer er nu enten lukket eller ved at gøre det. Tipsbladet ser på de opdaterede spillerbudgetter i Superligaen i 2022/23, her med fokus på et FCK, der køber sig til overmagten.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Her ser vi nærmere på FC København, der har gode chancer for at genvinde DM, og som gearer fodboldforretningen efter at tjene kassen i Europa, hvilket vi igen får at se til sommer i form af store profilkøb.

KLIK HER og læs om FCM's spillerbudget.

FC København
Spillerbudget foråret 2023 (opdateret): 195 millioner kroner (1 i Superligaen)

Tipsbladets bud på spillerbudget i efteråret 2022: 190 millioner kroner

Trend: FCK trykker til i denne sæson, ikke mindst takket være Champions League, og ambitionerne i den sportslige afdeling er helt klart yderligere vækst. Man vil vinde DM hvert år ved at være langt stærkere end alle andre, præcis som Bayern München gør i Bundesligaen.

Sportsdirektør: Peter Christiansen (tidligere Randers FC og AGF)

Forbrug på ungdomsarbejdet: Også her ligger FC København nummer ét i Danmark. FCK kaster ekstremt mange penge i ungdomsarbejdet, og i skufferne i den sportslige afdeling findes der planer om en yderligere satsning i form af et nyt træningsanlæg. FCK har held med at sælge egenudviklede spillere i disse år, og i klubben er man helt bevidst om, at det kræver en enorm satsning på ungdomsarbejdet.

Hvor er de på vej hen: Ligesom i flere andre Superliga-klubber ligger det i kortene, at man kan blive helt eller delvist solgt til nye ejere. Skulle det ske, kan der meget vel ske en yderligere acceleration af spillerbudgettet. Indtil da vurderer vi, at FCK fortsætter den i øvrigt markante satsning, man allerede tog hul på i 2021.

Forventet budget i næste sæson: 200-215 millioner kroner

Meget afhænger selvfølgelig af ejerne, og af et eventuelt mesterskab og en ny tur i Champions League eller alternativt Europa League. Og af om der er de rette spillere at bruge penge på, for ellers er man jo bedre tjent med at lade være. Når FCK i den grad ser sig selv som europæisk klub, og når det kun giver mening, at en eventuel ny ejer også gør det, ville det være meget overraskende, hvis FC København pludselig begynder at skære ned på forbruget.

Analyse

Der er kul på FC København i disse år, og set fra et helikopter-perspektiv giver det fin mening. Også uden det seneste års markante spillerkøb og villigheden til at betale store lønninger ville FCK være favorit til at vinde DM, men det er ikke de danske konkurrenter, FCK spejder så meget mod, som de europæiske.

Og her er konkurrencesituationen hård. Selv i en økonomisk svær tid i Europa skruer mange klubber op for forbruget i håbet om kvalifikation til de udvidede Europa-turneringer fra sommeren 2024.

Egenudviklede spillere er selvfølgelig en del af fremtiden i FCK, men de kommer ikke til at gøre det alene, hvilket vi sandsynligvis får at se i FCK's budgetter og i nye profilkøb til sommer.

FC København sagde tidligere i denne måned farvel til William Kvist som bestyrelsesmedlem fremover. Det kan være en regulær udskiftning udløst af uenighed om mangt og meget, og det kunne også vise sig at varsle, at der er flere og større forandringer på vej for FC København.

Her kan du læse mere om AGF's spillerbudget.