• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Troels Bech: Måske får jeg et job, så jeg må neddrosle min podcast

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Troels Bech er sprunget ud som podcaster. Primært fordi han synes, emnet er spændende, så det kunne jo være, at andre også synes det. Han vil gerne fortsætte, men påpeger, at der kan komme et job, som han må dedikere sig 100 procent til.

Af Anders Dehn

Troels Bech kan skrive mange titler på sit cv: fodboldspiller, fodboldtræner, sportsdirektør, globetrotter og senest podcaster. I begyndelsen af marts lancerede han podcasten "Bech bag bolden".

I den taler Bech med forskellige personer om hverdagen i professionel fodbold. Gæsterne har eksempelvis været Thomas Frank, Lars Høgh og Ståle Solbakken.

Episoderne begyndte at udkomme, mens Troels Bech og hans familie var i gang med deres store verdensrundrejse. Den varede ni måneder, men endte brat tidligere på ugen. I løbet af et døgn rejste familien hjem og skulle finde sig et sted at bo, fordi myndighederne opfordrede alle udlandsdanskere til at vende tilbage til landet.

Så nu er Bech altså hjemme på Fyn, og spørgsmålet er så, hvad fremtiden bringer. Mere podcast, for eksempel?

Læs også:Corona tvang Troels Bech hjem til Danmark: Det virker helt bagvendt

- Jeg laver det først og fremmest, fordi jeg interesserer mig meget for fodboldens hverdag. Selvfølgelig er kampene det vigtige, som gør, at der er noget at mødes om. Men for dem, som har arbejdet i sporten, er kampene en sjette- eller syvendedel af arbejdsdagene, siger Troels Bech til tipsbladet.dk.

- Det (fodboldens hverdag, red.) er der andre, der brænder for. Også nogle, der ikke har beskæftigelse i fodbold. Nogle, der gerne vil vide mere. Det, synes jeg, er spændende. Derfor har jeg givet mig selv lejlighed til at snakke med nogle rigtig dygtige mennesker, som jeg godt kan lide at lytte til og snakke med. Det er drivkraften bag det. Det regner jeg ikke med at stoppe med.

Da Troels Bech forleden fortalte om sit hektiske døgn med hjemrejse fra Oman, aflyste flyafgange og boligsøgning i sidste sekund, sagde han også, at fremtiden måske byder på "mere fodbold for mig".

Selv om han gerne vil fortsætte som podcaster, er han også bevidst om, at han kan lande et job, hvor der ikke er plads til en nebengesjæft.

Læs også:Zorniger afslører i interview: Afviste rollen som sportsdirektør i Brøndby

- Det kan da godt være, at der kommer et job, som jeg er nødt til at bruge 100 procent af min tid på igen, som så gør, at det (podcasten, red.) bliver neddroslet. Men jeg synes, det er sjovt. Og jeg kan se, at det snart er blevet aflyttet i 40 lande. Nok primært af danskere, fordi det foregår på dansk, siger han.

Der har altså været en vis interesse for det. Og selv om familien Bech har været vidt omkring på deres ni måneder lange rejse, står hans hustru og deres i alt otte børn ikke for alle afspilninger. De har "kun" været i 14 lande.

- Det er derfor ikke kun vores familie, der lytter til det, for så mange lande har vi ikke været i, siger Troels Bech med et grin.

Læs også:Legendarisk mål-jubilæum i dag: Jeg hører altid hans navn i byen

Læs også:Afstemning: Bliver Troels Bech ny sportsdirektør i OB?

Læs også:Ebbe Sand om Brøndby-exit: Det var en mega skuffende afslutning

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.