Video : Tipsbladet
Superliga

Var Pavlovic et flop i FCK? Jeg kan ikke acceptere, der bliver grinet hånligt

Andrija Pavlovic springer umiddelbart i øjnene som et stort flop i FC København, men hvis man zoomer ind på hans præstationer, var det slet ikke så dårligt endda, lyder det fra Benjamin Leander, der er statistikekspert og arbejder for blandt andre Mediano.

FC København hentede Andrija Pavlovic for lige under 20 millioner kroner i 2016. To år senere blev han solgt til Rapid Wien for cirka det halve. Det alene sætter to streger under, at serberen ikke umiddelbart havde nogen god tid i FCK.

Men hvor dårlig var Andrija Pavlovic, der som bekendt lige er skiftet til Brøndby IF, egentlig i FC København? Og var han overhovedet dårlig?

Benjamin Leander, der blandt andet er klummeskribent hos Ekstra Bladet og fodboldekspert på Mediano, hælder mest til, at serberen faktisk gjorde det meget bedre i FCK-trøjen, end han får kredit for.

Leander er talknuser og statistikekspert, og det er med det udgangspunkt, han mener, at Andrija Pavlovic har fået en lidt for hård medfart. 

- Jeg prøver i hvert fald at modbevise nogle af de prædikater, serberen fik som "eklatant flop" og lignende. Han scorer 15 Superliga-mål og 6 mål i Europa på noget, der minder om 4.300 minutter - altså lige godt et mål hvert 200. minut. Andreas Cornelius scorede 16 SL-mål ligeledes på 4.300 minutter fordelt over tre sæsoner, efter han kom hjem fra Cardiff.

- Steve de Ridder lavede to på 1.300 minutter, og så har vi Fanendo Adi, Bjørn Sigurdarsson, Nicklas Bendtner, og hvad de andre angribere ellers har heddet. Jeg har i hvert fald svært ved at acceptere, at der nærmest bliver grinet hånligt af Pavlovic, siger Benjamin Leander til tipsbladet.dk.

Læs også:Avis: Brøndby havde kun administrative omkostninger på Pavlovic

Når man zoomer ind på Andrija Pavlovics evner som frontangriber, er der meget positivt at tage med, viser Benjamin Leanders analyse.

- Han placede sig rigtig godt i boksen. Super skarpe vendinger, god i hovedspillet, sparkede som en hest. Hans udlignende mål mod SønderjyskE i foråret '17 er fuldstændig forrygende (se målet i videoen i toppen af artiklen). Hattricket mod Lyngby er også flot, flot angriber-arbejde, siger han og fortsætter:

- Pavlovic scorede i øvrigt 0,38 xG (expected goals, red.) pr. kamp i 16/17-sæsonen og astronomiske 0,46 i 2017/18 sæsonen - vel at mærke en 2017/18 sæson, hvor FCK var elendige. Det er rigtig fine tal for en angriber, og han underpræsterede kun absolut marginalt i forhold til reel scoringsrate.

- På et tidspunkt i 17/18 hed FCKs angrebs-kvartet Santander, Pieros, Holse og Pavlovic - det var lidt for ens typer, så han var ham, der kom lidt i overskud og kun fik 1.300 minutter i sæsonen. Stadigvæk med syv mål til følge.

Nu er spørgsmålet, om Andrija Pavlovic kan få succes i Brøndby IF. Serberen skal formentlig spille i et tomandsangreb, præcis som han gjorde i FC København, men passer han til den måde, Niels Frederiksen og Brøndby gerne vil spille på?

Læs også:"CV" om ny angribers FCK-fortid: Jeg er jo ikke blind for det

- Om hans type passer til spillestilen er svært for mig at sige. Han skal serviceres af dygtige backs og kanter, for han er ikke typen, man sender i dybden otte gange i en kamp med dybe stikninger, siger Benjamin Leander.

Brøndby har fået Andrija Pavlovic for næsten ingen penge - vil du umiddelbart kalde det et scoop?

-  Tjah, der er vel en grund til, at de ikke kunne bruge ham i Wien eller på Cypern, så han skal finde tilbage til sin form fra FCK. Ståle Solbakken nævnte noget om, at han ikke havde det mentalt i sig. Den slags skal der selvfølgelig arbejdes hårdt med. Jeg siger ikke, at han laver 15 mål for Brøndby, man er han i form og i rette element rent mentalt, er han en aldeles glimrende Superliga-angriber.

Andrija Pavlovic har underskrevet en fire-årig aftale med Brøndby IF. Kan han få sin debut for de blå-gule på søndag mod AC Horsens. 

Læs også:Officielt: Brøndby IF henter Andrija Pavlovic

Læs også:Medie: Stor udenlandsk interesse for Hedlund - Her er Brøndbys pris

Læs også:Jan Bech om FCK's Wilczek-aftale: Sådan vil vi aldrig gøre