Video : Tipsbladet
Superliga

Vender tilbage til Vejle - kan ikke spille før 2021

Lejesvend er tilbage i Vejle Boldklub efter et meget kort ophold på Island.

Vejle Boldklub udlejede i starten af september Tobias Sommer til ÍF Grótta på Island, men efter kun godt to måneder er han tilbage i Nørreskoven.

På grund af Covid-19 blev ligaen på Island afbrudt med fire spillerunder igen, og så kunne midtbanespilleren pakke kufferten og vende tilbage til Vejle. 

Her træner han med Superliga-truppen, men han er ikke spilleberrettiget før 2021. Han kommer derfor ikke i aktion i dette efterår.

Læs også:Optakt: Vejle Boldklub - Brøndby IF

Tobias Sommer ser tilbage på et fint ophold på vulkanøen.

- Helt overordnet har det været to gode måneder på Island. Både personligt og fodboldmæssigt. Holdet var i en svær situation, da jeg kom, og vi fik ikke rettet op på det, men jeg spillede fem kampe. Turneringen på Island blev afbrudt, da der stadig manglede fire kampe af sæsonen. Vi lå næstsidst i tabellen og kunne fortsat have reddet os matematisk, men det var blevet svært, siger han til VB's hjemmeside og fortsætter:

- Niveauet på Island er fint. De bedste hold svarer til de bedste i 1. division, men der bliver spillet en lidt anden form for fodbold. Det er ikke så taktisk som i Danmark, men den fysiske del er god. Der bliver gået til stålet i duellerne, og som ung spiller er det en god test. Valur, der blev mestre, spillede fodbold og kombinerede, men ellers var der flere hold, der greb det lidt anderledes an. Holdene var enten med mange unge spillere eller som mestrene Valur, der havde overvejende rutinerede spillere omkring eller over de 30 år.

Læs også:Optakt: AaB - FC Nordsjælland

Tobias Sommer har spillet tre kampe for Vejle Boldklubs førstehold. Det har været som defensiv midtbanespiller, men han øjner en mulig ny rolle på Constantin Galcas mandskab.

- Tidligere var jeg helt sikker på, at jeg skulle spille den defensive midtbaneposition. Der er stor forskel på at spille midterforsvarer på ungdomsniveau og som senior. Jeg fik god erfaring med forsvarspositionen, og det kan godt være aktuelt i fremtiden, siger Tobias Sommer.

18-årige Tobias Sommer har halvandet år tilbage af sin kontrakt med Vejle Boldklub. 

Læs også:Magtspil i Norge: Derfor vil SL-klubberne bruge karantæneramte spillere

Læs også:AC Horsens dropper udenlandsk træningslejr

Læs også:Årets mål? Se Lyngby-stoppers utrolige pokalkasse