Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Viborg-trænerjagt: Flere kandidater i spil

Det forventes, at Viborg FF allerede i næste uge kan have en ny cheftræner klar, efter Jacob Friis for en måned siden skiftede til Augsburg.

Jakob Poulsen og kollegerne hang med skuffen i Herning mandag aften, efter FC Midtjylland havde kørt Viborg FF midt over i 2023's sidste Superliga-kamp.

En 1-0-føring blev på få minutter til en skade til målmand Lucas Lund, 1-2 ved pausen, og så 1-5 efter de 90 minutter.

Så mens der blev rullet fadøl og shots ind i FC Midtjyllands omklædningsrum og efterfølgende i elevatoren op til aftensmaden på første sal, smuttede Viborg-folket slukøret hjem og kunne skue ud over et 2023 med flere nederlag end sejre i Superligaen.

Det er nu meget muligt, at der venter en tidlig julegave til Jakob Poulsen, for den midlertidige cheftræner, der var assistenttræner under Jacob Friis, virker til at være en stærk kandidat til jobbet.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er der endnu ingen afklaring af træner-situationen i Viborg.

Men en beslutning nærmer sig i sagens natur, og allerede i næste uge kan der efter Tipsbladets oplysninger meget vel være en afklaring.

I et interview med Tipsbladets trykte udgave fredag i sidste uge sagde Jacob Friis on location i det nye job som Jess Thorups assistenttræner i Augsburg, at Jakob Poulsen ville være et godt valg som VFF-træner.

- Blev jeg spurgt, ville jeg give Jakob Poulsen mine varmeste anbefalinger. Jakob er en ligefrem person, som er nysgerrig på fodboldspillet. Han er dygtig og skarp oven i bøtten, siger Jacob Friis til Tipsbladet.

Viborgs sportschef Mads Agesen har offentligt kaldt Jakob Poulsen en stærk kandidat til jobbet.

I fodboldmiljøet erfarer Tipsbladet, at Viborg FF har set på flere kandidater til jobbet, hvor det før Jacob Friis var Lars Friis og inden da Jacob Neestrup, der stod i spidsen for de grønblusede.

Bold.dk fortalte onsdag, at Lyngbys cheftræner Freyr Alexandersson er en af dem, Viborg FF har kig på. Alexandersson ligner dog et longshot til posten ifølge Tipsbladets kilder, og udefra set er det da også svært at se, at Viborg FF skulle være et markant skridt op i fodboldhierarkiet fra et Lyngby, der lige nu ligger et point foran VFF i Superliga-tabellen.

Tipsbladet talte i sidste måned med Jakob Poulsen om trænerrollen og det ledige job i Viborg FF – se det interview her.

Tipsbladet har fået samme ejer som Viborg FF - læs hvordan vi håndterer det.