• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Jakob Poulsen tøver: Der er mange hvis'er

Foto: Getty Images

Jakob Poulsen kan godt se sig selv fortsætte i Viborg FF, selvom det ikke skulle blive til en permanent cheftrænerstilling i denne omgang. Men hans holdning til spørgsmålet kan ændre sig.

Af Mads Bye Marboe

Jakob Poulsen var en dygtig fodboldspiller, der spillede flere landskampe for det danske landshold, kom forbi adresser som Heerenveen og AS Monaco samt var en stor profil i Esbjerg fB, AGF og FC Midtjylland.

Nu er den tidligere midtbanespiller også trådt ind på trænerscenen. Siden marts 2021 har 40-årige Poulsen været assistenttræner i Viborg FF, men da Jacob Friis skulle til Augsburg, fik Poulsen chancen som midlertidig chef.

I denne rolle har vi allerede mod Silkeborg IF og AGF fået prøver på, hvad Poulsen står for, men hvem lader han sig inspirere af, når han skal forsøge at få Viborg til at præstere i weekenden? Det har Poulsen ikke noget entydigtigt svar på.

- Jeg tror mest, jeg har kigget på, hvordan jeg synes, fodbold skal spilles. Hvordan kan jeg bedst lide at se og spille fodbold? Det er nok mere sådan. Det er ikke sådan, at jeg sværger til Guardiola, Klopp, Tuchel, eller hvem det nu kunne være. Jeg tror mere, jeg kigger på nogle greb og nogle tendenser, og så tager jeg det, jeg synes er spændende, siger han til Tipsbladet.

Det er som bekendt første gang, Poulsen smager på, hvad det vil sige at være cheftræner, men ambitionerne er, at det ikke bliver sidste gang. Han er imidlertid ikke meget for at sætte ord på, hvad den ultimative ambition med trænerkarrieren er.

- Jeg vil gerne være så dygtig som muligt, ingen tvivl om det. Lidt ligesom spiller har man jo også ambitioner som træner. Men når man skal udvikle sig som træner, kræver det jo først, at man får udviklet et hold og nogle spillere. Man skal først have andre til at præstere, før det ses, at man udvikler sig.

- Så jo, jeg har ambitioner, men lige nu synes jeg bare, det er spændende at være i den situation, jeg er i.

Og det fører så videre til netop den situation, Jakob Poulsen i øjeblikket befinder sig i. Han er midlertidig cheftræner resten af efterårssæsonen, hvorefter Viborg FF beslutter, hvem der skal stå i spidsen for holdet fremover.

Sportschef Mads Agesen har tidligere fortalt til Tipsbladet, at Poulsen er et af emnerne til den permanente cheftrænerstilling. Omvendt har Poulsen selv udtalt, at han ville blive skuffet, hvis en anden bliver tilbudt stillingen.

Så er spørgsmålet, om han overhovedet kan se sig selv fortsætte i Viborg FF, hvis han igen skal være assistent? Poulsen tøver et kort og øjeblik og svarer så:

- Ja, det kunne jeg godt. Men det er ikke noget, jeg kan tage stilling til lige nu. Det kommer helt an på, hvordan forløbet har været, og hvad der sker. Der er så mange hvis'er, at det kan jeg ikke sige så meget om lige nu.

- Nu har jeg stået for to kampe, så det er jo ikke sådan, at jeg har en lang cheftrænerkarriere bag mig.

I første omgang har Jakob Poulsen imidlertid en anden udfordring, han skal have løst. Viborg FF har blot scoret 14 mål i sæsonens 15 Superliga-kampe, og Peter Sørensen gav for nyligt udtryk for, at klubbens nuværende offensiv er middelmådig. Læs mere om det HER.

Disclamer: Tipsbladet og Viborg FF