• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Vild historie: Provokeret Solbakken forærede FCK-ejer en million kroner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakkens lange interview rummer en vild anekdote om storaktionær Erik Skjærbæk.

Af Ole Hoffskov

Tidspunktet er 2015.

Ståle Solbakken er et godt stykke inde i sin anden periode som FC København-træner, og en ny sæson står for døren. Nordmanden har endnu ikke vundet et mesterskab efter sit comeback, men han har store forventninger til, at det vil ske i den sæson, der venter forude.

FC København er på det tidspunkt i gang med at skifte godt og grundigt ud i truppen, men der er kommet flere til, end der er blevet sagt farvel til. Med andre ord har FCK og Solbakken brugt flere penge, end der er tjent. 

Det fik Erik Skjærbæk til at råbe vagt i gevær. Rigmanden er én af storaktionærene i Parken Sport & Entertainment, så det er blandt andre hans penge, Ståle Solbakken bruger. Han indkalder derfor cheftræneren til et møde. 

- Han stiller en del berettigede spørgsmål om akkurat det her, for vi havde brugt en del flere penge, end vi havde solgt spillere for, men vi havde en meget stor tro på, at vi ville ende ud med at få et stort overskud på det, siger Ståle Solbakken i et stort interview med Onside.

Læs også:Efterlyser svar fra Seier og co: Lalandia-ejerne må ud af busken

Som samtalen mellem Ståle Solbakken og Erik Skjærbæk skred frem, rykkede førstnævnte længere og længere frem i stolen.

- Det udartede sig til en seance, hvor han stillede mig nogle rigig hårde spørgsmål, og jeg blev mere og mere provokeret. Jeg var sikker på, det nok skulle gå i orden. Jeg var sikker på, han nok skulle få sin investering tilbage, fortæller Solbakken og tilføjer:

- Det udvikler sig til at blive lidt usagligt, og især jeg kommer helt op i det røde felt, og han er mere rolig. Johan (Lange) sidder ved siden af, og han kender mig efterhånden så godt og ved, at nu kan alt ske. 

Og det gjorde det så.  

- Det ender med, at jeg siger til Skjærbæk; "jeg ved ikke, hvordan jeg skal overbevise dig om, at det her er det eneste rigtige at gøre, og vi kommer tilbage på sporet. Vi kommer til at tjene mange penge på transfers, vi kommer til at gøre det godt og levere i Europa, og du vil få meget større afkast på din investering".

Læs også:Avis: FCK bød 100.000 kroner for cheftræner

- Det ender med, at jeg i desperation siger, at jeg vil give ham en million kroner af min løn. Og dengang tjente jeg ikke lige så meget, som jeg har gjort efterfølgende. Den million skal jeg have tilbage, hvis vi vinder mesterskabet og kommer i et europæisk gruppespil. Det var en ren foræring, for han væddede jo ikke imod. Han kigger længe på mig og siger "det er en aftale".

Ståle Solbakken fortæller, at FC København efterfølgende dividerede en million kroner med 12, og trak det beløb - godt 83.000 kroner - fra hans løn hver måned i et år. 

FC København vandt mesterskabet med ni point ned til SønderjyskE, og på den anden side af sommerferien kvalificerede holdet sig også til gruppespillet i Champions League. Løvernes til dato seneste optræden i verdens fornemste klubturnering. 

- Så jeg tabte ikke en krone, fastslår Ståle Solbakken.

Tipsbladet.dk har været i kontakt med Erik Skjærbæk, der ikke ønsker at kommentere Ståle Solbakkens interview. 

Du kan se hele interviewet med Ståle Solbakken i videoen i toppen af artiklen. 

Læs også:Video: Se følelsesladet Ståle lange ud efter FCK-bosserne

Læs også:Ståle Solbakken: William Kvist er kastet på dybt vand her

Læs også:Ståle Solbakken: Det her pisser mig af

Læs også:FCK-boss reagerer på Solbakken-angreb: Kan ikke genkende det

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus