• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Vild med danske spillere: Dommerne gør dem gode

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere Esbjerg-sportsdirektør følger stadig Superligaen tæt, og han er vildt imponeret over de danske dommere, som han mener er med til at løfte spillerne.

Af Ole Hoffskov

De fleste fodbolddommere er omrejsende i skældud, så man må næsten håbe, at dommerne i Superligaen læser denne artikel.

Her følger nemlig en omgang ubetinget ros. 

Roserne kommer fra hollandske Ted van Leeuwen, der var sportsdirektør i Esbjerg fB fra 2016 til 2018. I dag er han teknisk direktør i NEC Nijmegen, hvor Mikkel Duelund, Magnus Mattsson og Lasse Schöne slår deres foldere.

Der kan meget vel komme flere danske spillere til klubben de kommende år - dem er Ted van Leeuwen nemlig vild med. 

Og en stor del af æren tilskriver han den danske dommerstand.

- Da jeg var i Esbjerg, sagde jeg i et interview, at Danmark har en lysere fremtid end Holland, og det holder jeg fast i på baggrund af, hvad jeg ser på ungdomslandsholdene. Danmark har en meget mindre befolkningsgruppe end Holland, men der udføres et flot stykke arbejde med talenterne, siger Ted van Leeuwen til Tipsbladet og tilføjer:

- Danske spillere gør det godt, når de kommer til udlandet, og fysisk er de stærke. Ved du hvorfor? På grund af de danske dommere. Det lyder måske skørt, men jeg kan ikke rose dem nok.

- Jeg ser stadig en masse kampe fra Superligaen, og dommerne fløjter jo næsten aldrig. De fløjter kampen i gang, og 90 minutter senere fløjter de den af, og i mellemtiden dømmer de måske for et par offside. De lader spillerne gå til den. I Holland lyder fløjten, så snart en spiller falder, og det gør bare, at danske og hollandske spillere har en forskellig mentalitet.

- I Danmark er der også respekt for dommerne, fordi man generelt har det indtryk, at de kun fløjter, når det er nødvendigt. I Holland er det brok, brok, brok. Endeløse brokkerier. En fodboldkamp i Holland består af konstante diskussioner. De danske spillere tuder ikke. De rejser sig, ranker ryggen og spiller videre. Det må man ikke undervurdere betydningen af. Jeg har aldrig oplevet et problem med en dansk spiller.

- Jeg er sikker på, at der er mange, der vil grine, når de læser mine udtalelser, men det er fordi, at I har vænnet jer til de danske dommere. Det er normalt for jer. Når man kommer udefra, tænker man ”wow, hvor er det fedt”.

NEC Nijmegen fastslår, at det spillemæssige niveau i Superligaen også er højt.

- Jeg følger som sagt godt med i Superligaen, og der er helt sikkert nogle interessante spillere. Men du får mig naturligvis ikke til at nævne navne. Superligaen er god. Der er ikke et Ajax i Danmark, men jeg vil mene, at det gennemsnitlige niveau er højere. Når nummer fire og fem møder hinanden i Holland, er niveauet lavere, end når nummer fire og fem i Danmark tørner sammen, lyder det fra Ted van Leeuwen.

NEC Nijmegen blev nummer 11 i Æresdivisionen i den forgangne sæson.