• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

Vragede Ståle: Vi satte himmel og jord i bevægelse

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Det norske fænomen Andreas Schjelderup fik i weekenden et gennembrud for FC Nordsjælland, da han var en væsentlig årsag til, at klubben sikrede sig en plads i mesterskabsslutspillet.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Han fortryder det næppe i dag, efter han i weekenden blev historiens yngste spiller til at score to mål i samme Superliga-kamp i 2-1 sejren over Sønderjyske søndag.

Nu er den norske teenager Andreas Schjelderup et velkendt navn i dansk fodbold, men FC Nordsjælland var ikke den eneste klub, der forsøgte at lokke den tidligere Bodø/Glimt spiller til sig. Den tidligere FCK-manager Ståle Solbakken har tidligere fortalt, at han var et emne for FC København, men torsdag åbnede han lidt mere op for den daværende interesse.

- Jeg har snakket meget med Schjelderup, og vi satte himmel og jord i bevægelse for at få ham. Der var mange, mange klubber (der var interesseret, red.), men det stod nok mellem FCK og FC Nordsjælland, fortæller Ståle Solbakken til VG.

Ifølge VG var også de to hollandske klubber PSV og Feyenoord ude efter den unge normands signatur.

- Vores målsætning var at vinde i Danmark og komme i Europa og sælge for 100 millioner. Derfor kunne jeg ikke sige til Schjelderup, at han ville gå direkte ind på holdet, når han er 16 år. Der er FC Nordsjællands strategi meget anderledes end vores (FCK, red.), uddyber Solbakken.

Den norske landstræner understreger dog, at Schjelderup også havde fået spilletid i FC København trods sin unge alder.

- Schjelderup spillere allerede godt som 16-årig. Det er godt for norsk fodbold. Det jeg har set af ham, har set meget godt ud. Men jeg har ikke set så meget, mest højdepunkter, lyder det.

I FC Nordsjælland er man godt klar over, at man sidder på en guldfugl, der ikke kommer til at spille i Superligaen for evigt. Det kan du læse meget mere om her.