Video : Tipsbladet
Superliga

Wass løfter på hatten: Det er supersejt af Vallys

Der er respekt fra holdkammerat Daniel Wass til Nicolai Vallys, der har fortalt, at han lider af ADHD.

BRØNDBY (Tipsbladet): Han er en profil i Superligaen, har en enkelt A-landskamp på cv'et, og så er Nicolai Vallys ikke bange for at vise en anden side af sig selv end den benhårde og fokuserede fodboldspiller.

Offensivprofilen fra Brøndby IF stod i sidste uge frem i Euroman og fortalte i et stort interview, at han har ADHD. 

Siden har flere rost Vallys for at stå frem - blandt andet ADHD-foreningen - og nu er der også opbakning fra holdkammeraten Daniel Wass.

34-årige Daniel Wass blev tirsdag før træningen i Brøndby spurgt ind til Vallys og det faktum, at han har valgt at stå frem med ADHD-diagnosen. Og der er ros fra Daniel Wass.

- Vi fik det at vide, dengang han selv fik det at vide. Vi har ikke mærket nogen forskel. Det er supersejt af Vallys at komme ud med det, siger Wass og forklarer lidt senere:

- Jeg har kæmperespekt for Vallys - både som menneske og fodboldspiller. Det er supersejt, at han har den åbenhed, og det kendetegner også bare den person, han er. 

ADHD står for 'Attention Deficit/hyperactivity Disorder' og er en udviklingsforstyrrelse, der har koncentrationsvanskeligheder, hyperaktivitet og impulsivitet som de tre primære symptomer. 

Om sin lidelse sagde Nicolai Vallys til Euroman:

- De bogstaver – ADHD – er ikke et problem for mig. Tværtimod. Jeg tror, det har været en hjælp. Og jeg synes også, det afspejler sig i min måde at spille fodbold på.

Håbet fra Wass er, at andre lader sig inspirere af det faktum, at Vallys er stået frem.

- Forhåbentlig hjælper det andre til at komme ud med det og være mere åben omkring det, for man kan hurtigt se, at så stor forskel er der heller ikke, siger Daniel Wass.

Nicolai Vallys, som Brøndby IF købte i Silkeborg IF for en pris på omkring 22 millioner kroner i sommeren 2022, har i denne sæson scoret 10 gange og stået for seks oplæg for Superligaens tophold.

På mandag venter et topbrag, når Brøndby IF gæster Parken og FC København.