Video : Tipsbladet
Superliga

Zanka: Jeg har skrevet kontrakt med FCK, ikke Ståle Solbakken

Mathias "Zanka" Jørgensen nåede ikke en eneste arbejdsdag under Ståle Solbakken i denne omgang.

Han blev hentet på en lejeaftale på sidstedagen i transfervinduet, hvor manager Ståle Solbakken fik strikket en lejeaftale sammen, så FC København har Mathias "Zanka" Jørgensen til rådighed resten af denne sæson.

Men den Fenerbahce-ejede forsvarsspiller kommer ikke til at tilbringe en eneste træningsdag med norske Solbakken i denne omgang.

FC København-manageren blev fyret i lørdags, og i stedet er det nu Hjalte Bo Nørregaard, der står for træningen i FCK, frem til klubben har fundet en permanent afløser.

"Zanka" er ærgerlig, men ved også, at det er sådan i gamet, og det ændrer for ham ikke noget i forhold til skiftet til hjerteklubben.

Læs også:FCK-anfører begræder Solbakkens exit: Jeg beundrer ham meget

- Jeg skriver kontrakt med FC København, ikke med Ståle Solbakken. Men selvfølgelig har mit personlige forhold til Ståle altid været godt, og selvfølgelig har det været en del af overvejelserne (ved at skifte tilbage, red.). Det er ikke, fordi klubben, dens værdier, dna eller den generelle opfattelse af klubben ændrer sig, fordi Ståle ikke længere står i spidsen, siger han til den fremmødte presse på FC Københavns træningsanlæg fredag og forklarer, at han har stor respekt for nordmandens arbejde:

- Selvfølgelig er det noget nyt, men det er jo ikke første gang, at FCK har en anden træner end Ståle Solbakken, og det skal klubben også kunne. Men der er ingen tvivl om, at vi alle respekterer det, Ståle står for og har opnået i den her klub, og det er noget, som gør, at klubben ser ud, som den ser ud den dag i dag.

På det personlige plan har Solbakken også haft stor betydning for Mathias Jørgensen, der under nordmanden udviklede sit spil og blev en af dansk fodbolds bedste forsvarsspillere. Kvaliteterne har betydet, at han har spillet store kampe og vundet mesterskaber med FCK, og siden også fået chancen i store ligaer i udlandet, ligesom det indtil videre er blevet til 32 landskampe for Danmark.

- Han har oplært mig i den måde, jeg agerer som fodboldspiller. Det skylder jeg ham en kæmpe tak for, og det er også årsagen til, at jeg kan levere gode præstationer, også med landsholdet, og det gør det nemt for mig at forstå principperne der. Også at kunne bringe det videre, når jeg spiller kamp her, siger forsvarsspilleren.

Læs også:Leder: Jeg har skiftet mening - det her ER AGF's store guldchance

Nu er det så Hjalte Bo Nørregaard, der overtager tøjlerne som træner for førsteholdet, til der er fundet en permanent løsning, og det er en person,"Zanka" har spillet på hold med.

- Jeg har set ham i den rolle før. Ikke lige for Superliga-holdet, men har han jo trænet på U-holdene, så det er ikke uvant at se ham i en situation som det, og igen er det sådan, fodbold er. Jeg forstår ikke, at folk gør det til så stor en ting, at nogle af os har spillet med Hjalte. Hjalte er træner nu, og William er midlertidig sportslig leder. Det er nye tanker og heldigvis med samme respekt for den dna, der er i klubben, siger "Zanka", der endnu ikke har en god fornemmelse for, om der kommer store ændringer på træningsbanen i FCK:

- Hjalte har sin måde at spille fodbold på med respekt og uddannelse i FCK-systemet, hans tilgang er måske en lidt mere ny tilgang. Det skal vi se, om vi ikke kan få ind i holdet. Jeg har været her i 90 minutter, så det er ikke, fordi jeg ved, hvordan vi skal gøre det, men forhåbentlig inden søndag har vi en rigtig god idé om det alle sammen.

Mathias "Zanka" Jørgensen, 30 år, kan få comeback, når FC København på søndag møder AaB i Superligaen.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

Læs også:FCK-back fraværende fra træning: Arbejder på klubskifte

Læs også:Falk fastslår: Jeg elsker Varela, jeg elsker Pep Biel, og jeg elsker Oviedo