Foto: Getty Images
Talent

223 mio. kroner: Her er de dyreste danske talenter

To danske U21-spillere sætter resten af de danske talenter til vægs, når det kommer til prissætning.

Maurits Kjærgaard og Rasmus Højlund har begge sat en spændende kurs mod stjernerne, og deres stærke præstationer for Red Bull Salzburg for Kjærgaards vedkommende og Sturm Graz og nu Atalanta for Højlund går ikke ubemærket hen. 

Det har fået deres transferværdi til at eksplodere, og de sætter klart de andre danske U21-talenter til vægs, når det handler om prissætning. 

Således prissætter TransferRoom Maurits Kjærgaard til at have en lige-nu-og-her værdi på 30 millioner euro, hvilket svarer til 223 millioner kroner. Tallet for Højlunds vedkommende er 28 millioner euro, hvilket er godt 208 millioner kroner. 

De ti mest værdifulde danske spillere kan ses herunder: 

TransferRoom er en abonnementsplatform for fodboldklubber verden over. Firmaet blev lanceret af danske Jonas Ankersen i 2017, og klubber har siden da brugt TransferRoom til at facilitere mere end 2.000 transfers verden over. Her kan klubberne identificere spillere til salg eller leje, og storklubber som Manchester City, Liverpool og Barcelona har brugt platformen. 

Prisen på de ti mest værdifulde danske U21-spillere kaldes xTV, som er en forudsigelse af, hvad det vil koste at hente spilleren permanent lige nu. Her tages spillerens alder, evner, kontraktlængde og klub ind i billedet, hvorefter det sættes op mod lignende spillere og historiske transferbeløb for at give den mest præcise værdi. Her er ingen af de andre danskere i nærheden af Kjærgaard og Højlund, selv om stærke præstationer kan få priserne til at eksplodere.