Foto: Getty Images
VM

Vild Eriksen-eufori: En superstjerne i Australien

Christian Eriksen er manden, man taler om i Australien her to døgn for skæbnekampen mod Danmark.

Tipsbladet i Qatar

Da Tipsbladet mandag formiddag er på besøg i den australske VM-lejr, er der ét navn, der bliver nævnt hele tiden. Det er ham, spillerne taler om, og det er ham, de australske journalister spørger ind til.

Navnet er naturligvis Christian Eriksen. 

- Alle ved, hvem Christian Eriksen er i Australien, selv om fodbold ikke er den største sport, og det er ikke kun på grund af den ulykke, han var ude for sidste år. Han var kendt i forvejen, forklarer en australsk journalist, da Tipsbladet spørger ind til Eriksen-euforien Down Under. 

Midtbanespilleren Keanu Baccus har blot været på banen i samlet ti minutter under VM-slutrunden, så han er i periferien af holdet, men hvis han kommer i aktion i onsdagens skæbnekamp mellem Danmark og Australien, skal han stå direkte over for den danske nummer 10.

- Han er en helt fantastisk spiller. Det gjorde ondt på hele fodboldverdenen at se, hvad der skete med ham, men det er dejligt at se ham tilbage for Danmark og i Manchester United. Det er en god spiller, vi møder, siger Baccus til Tipsbladet og skynder sig at tilføje:

- Men det nytter ikke noget, at vi bekymrer os om det. Vi skal følge vores egen gameplan.

Australien kommer med en frisk sejr over Tunesien i bagagen, og Socceroos kan nøjes med uafgjort mod Danmark for at avancere til ottendedelsfinalen.

- Vi skal bringe den samme energi mod Danmark, som vi gjorde mod Tunesien, og så har vi en chance. Det er en vigtig kamp, men det handler også om, at vi ikke overtænker den. Vi skal gå på banen, spille vores spil og gøre vores bedste. Så må vi se, hvor langt det rækker.

- Vi er et hold, der kæmper til det sidste, og det vil Danmark møde. Vi skal sætte dem under et konstant pres og så gribe de chancer, vi får. Danmark gjorde det fantastisk ved den seneste slutrunde, så vi respekterer dem, men vi går på banen for at få et resultat, der bringer os videre fra gruppen, fastslår Baccus, der til dagligt tørner ud for St. Mirren i Skotland, men i 2020 var meget tæt på at skifte til Danmark.

I den australske trup er der to spillere, der til dagligt tjener til dagen og vejen i dansk fodbold - Joel King fra OB og FC Købehavns Mathew Ryan. Derudover har Awer Mabil en fortid i FC Midtjylland.