• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

DBU-boss er ude med riven: Det er foruroligende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En VM-ambassadør kaldte homoseksualitet for "en farlig ideologi". Nu forholder DBU sig til det.

Af Anders Dehn

Der var nok en fodboldelsker eller to, der fik tirsdagskaffen galt i halsen, mens de klikkede rundt på sociale medier i går. Her begyndte et klip med en af VM's officielle ambassadører at cirkulere, hvori han kalder homoseksualitet for "en farlig ideologi". Over for DR Sporten kalder DBU-chef udtalelserne for uhyggelige.

Klippet var fra den qatarske tv-kanal beIN Sports, og hovedpersonen var den egypiske fodboldlegende Mohamed Aboutrika. I mere end to minutter talte han om, at homoseksualitet er noget, man skal værne børn mod, og noget, som strider mod menneskets natur.

Se hele klippet og læs flere citater fra Aboutrika her.

Også i DBU har de spærret øjnene op - og dernæst rystet på hovedet.

- Jeg synes, det er foruroligende, og det viser, at der stadig er store udfordringer på diversitets- og menneskerettighedsområdet i den region, hvor der afholdes VM næste år, siger kommunikationschef Jakob Høyer til DR Sporten.

- Vi har selv rejst spørgsmålet om homoseksuelle og kvinders adgang til VM-kampene ved et af vores møder med Al-Thawadi (lederen af Qatars planlægningsorganisation, red.). Han svarede, at alle har adgang, hvilket var første gang, vi hørte ham sige det.

Det slog Hassan Al-Thawadi fast på et møde med DBU og de andre nordiske fodboldforbund i oktober. Siden har et af de andre løfter, han afgav på mødet, dog vist sig som værende tvivlsomt. DBU har da også erkendt, at troværdigheden af løfterne står svækket.

Al-Thawadi lovede nemlig pressefrihed før og under slutrunden, men inden for få uger efter mødet havde den VM-komité, som han står i spidsen for, truet et norsk medie med at sagsøge det, hvis det ikke fjernede en kritisk artikel, og Qatars myndigheder anholdte og tilbageholdte to journalister i 32 timer. De fik desuden konfiskeret deres pc'er, telefoner og kamera.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020