• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

England næsten videre: Tør ikke spare mod Wales

Foto: Getty Images

Englands landstræner har ikke planer om at 'dele landskampe ud' i den sidste gruppekamp, fortæller han.

Af Oliver Okstrøm

England er mere eller mindre siker på at gå videre fra gruppespillet, og det største spørgsmål er nok, hvorvidt de bliver enten nummer ét eller to i deres pulje. Dog lader det ikke til, at der er udsigt til så mange udskiftninger på holdet, når de skal møde Wales i den sidste gruppekamp.

Den engelske landstræner Gareth Southgate fortæller ved englændernes pressemøde forud for det opgør, hvordan han ser på sagen.

- Det er altid en udfordring, at vi har 26 spillere, men vi er med til en stor turnering, og vi kommer ikke til at dele landskampe ud, siger han og fortsætter:

- Vi vil komme så langt, som det er muligt. Spillerne støtter hinanden, og der er nogle, som vil blive skuffende, hvis de ikke spiller, lyder det fra Southgate.

I stedet peger han på, at man ved tidligere landsholdssamlinger i løbet af året har prøvet på at give folk mere spilletid, hvis det var muligt. Men når man er til et VM, så er det altså ikke sådan man kan gøre.

Medmindre man er sikker på at være videre, understreger han.

- Vi er heldige med at have mange professionelle, som går med på det. Jeg har selv gjort det til turneringer, hvor det ikke er blevet til mange minutter, fortæller den tidligere landsholds-forsvarer.

Situationen er sådan, at England er på fire point, mens Iran er på tre, USA på to og endelig Wales på ét. Det betyder, at Wales med en enorm stor sejr over England kan overhale dem, mens der altså skal findes en vinder mellem USA og Iran i den anden kamp, hvis England skal ryge ud.