• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Et sjældent syn: Spiller kritiserer Qatar

Foto: Getty Images

En landsholdsspiller, der stadig har chancen for at komme til VM næste år, udtaler sig nu om Qatars om værtland.

Af Anders Dehn

Det hører til sjældenhederne, at fodboldspillere udtaler sig om Qatar som værtsland for VM. Især spillere, som har en god chance for rent faktisk at blive udtaget til slutrunden. Men nu gør en australier en undtagelse.

Jackson Irvine er fast mand på Australiens landshold, og han har for nylig været til et møde med Amnesty International og den internationale spillerforening, FIFPro, om Qatar. Efterfølgende har han fortalt sine holdkammerater, præcis hvad han synes om VM-værten.

- Jeg har gjort det klart over for truppen, hvor jeg står i forhold til Qatar. Jeg vil aldrig forsøge at tale på vegne af gruppen, men jeg mener, det er vigtigt, at de har oplysningerne foran sig, så de kan træffe en beslutning om, hvorvidt de vil være en del af det, siger Irvine ifølge den australske spillerforening, PFA.

Midtbanemanden fortæller ikke eksplicit, hvad han har sagt til sine landsholdskammerater, eller hvorvidt han selv har lyst til at deltage ved VM. Han antyder dog, at han tager en kritisk tilgang, der kan ende med at skade ham selv.

- Der er altid den lille tanke i baghovedet, der begynder at klamre sig til selvbevarelse. Det første instinkt er at tænke: "Hvordan vil det påvirke mig at sige noget?"

- Men så tænker man på forholdene for arbejderne i Qatar. Enhver negativ påvirkning, det måtte have på min karriere, er minimal sammenlignet med den potentielle indflydelse, vi kan have som spillere, siger han.

Jackson Irvine spiller til daglig for St. Pauli i 2. Bundesliga. Med det australske landshold har han fortsat fine muligheder for at komme til VM. Holdet ligger aktuelt til en playoffplads og er ét point fra en direkte billet.

Seneste nyt fra Qatar er, at en VM-medarbejder, der forsøgte at tale det undertrykte migrantarbejderes sag, er blevet idømt tre års fængsel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020