• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Fans af SL-rivaler støtter Brøndby-tilhængere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB Support Club roser Brøndby Support og Fanafdelingens stillingtagen til VM i Qatar. Fanklubben støtter desuden Danske Fodbold Fans' krav til FIFA og Qatar.

Af Anders Dehn

Normalt har AaB-fans og Brøndby-tilhængere modsatrettede interesser. De hepper på hver deres hold, og de fleste ønsker næppe konkurrenterne ret megen succes. Men på i hvert fald ét punkt kan de finde fælles fodslag.

For et par uger siden meldte Brøndby Support og Fanafdelingen som de første store fanklubber i Danmark deres holdning til VM i Qatar ud. De opfordrede samtidig Brøndby IF til at tage slutrunden op i DBU-regi.

Den udmelding møder nu opbakning fra AaB Support Club. AaB's officielle fanklub skriver på sin hjemmeside, at den både står bag Danske Fodbold Fans, der har stillet en række krav til FIFA og Qatar og sagt, at hvis de ikke opfyldes, bør slutrunden boykottes, og bag Brøndby-fangruppernes udmelding.

- Hos AaB Support Club har vi internt længe været i dialog omkring vores ståsted i forhold til VM i Qatar. Fodboldens værdier er svære at få øje på i nutidens moderne fodbold, hvorfor vi i AaB Support Club ønsker at tage aktiv stilling i debatten. AaB Support Club støtter op omkring DFF’s krav til Qatar og FIFA, og ønsker med denne udmelding offentligt at vise, at vi står bag disse krav.

- AaB Support Club ønsker ligeledes at kvittere for Brøndby Support og Fanafdelingens aktive stillingtagen til problemstillingen. I denne debat er der mere der samler os, end adskiller os, skriver fanklubben.

Tidligere har Vejle-fansene i "Forenet Nørreskoven" også ytret opbakning til Brøndby Support og Fanafdelingen.

De to Brøndby-fangruppers initiativ fik blandt andet Brøndby IF til at blande sig i debatten. Læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020