VM

Gakpo på pletten igen i hollandsk skuffelse

Qatar kan ikke længere gå videre fra gruppespillet, efter at Holland og Ecuador spillede 1-1.

Holland og Ecuador fulgte fredag deres åbningssejre op med et 1-1-resultat i deres indbyrdes møde ved fodbold-VM.

Cody Gakpo og Enner Valencia scorede målene i en kamp, hvor Ecuador kom sig over en tidlig hollandsk træffer og skabte klart flest store chancer.
Med det uafgjorte resultat står det desuden klart, at Qatar ikke længere kan avancere fra det indledende gruppespil. Det er kun anden gang i VM-historien, at det sker. Første gang var Sydafrika i 2010.

Holland og Ecuador har begge fire point i gruppe A, mens Senegal følger efter med tre point. Qatar er sidst med nul point.

Tirsdag møder Holland i sin sidste kamp Qatar, mens Senegal og Ecuador brager sammen i den anden kamp. Målscore er afgørende i tilfælde af pointlighed.

PSV-stjernen Gody Gakpo, der også scorede i åbningssejren over Senegal, gav efter fem minutter Holland en regulær drømmestart mod Ecuador.

Playmaker Davy Klaassen samlede en løs bold op, som røg videre til Gakpo. Og efter et træk bragede han fra kanten af feltet med venstrebenet kuglen i nettet tæt på stolpen.

Ecuador pressede optimistisk på efter mavepusteren, men sydamerikanerne fik før pausen ikke skabt alverden mod en solid hollandsk defensiv.
Den dobbelte målscorer fra 2-0-sejren over Qatar, Enner Valencia, havde et af de bedste forsøg, men Hollands sidste skanse, Andries Noppert, var på plads med en redning.

Og lige før pausefløjtet blev Pervis Estupinans træffer ikke godkendt på grund af en holdkammerat, der stod i en offsideposition og ifølge dommeren havde indflydelse på spillet.

Hollands passive tilgang efter målet blev til gengæld straffet kort inde i anden halvleg. Efter et skidt boldtab af unge Justin Timber trykkede Estupinan af, og Valencia var over Nopperts ripost.

Det var 33-årige Valencias sjette scoring i træk for Ecuador ved VM. Han scorede alle holdets tre mål i Brasilien i 2014 og har indtil videre også været eneste ecuadorianske målscorer i Qatar.

Derfor var det også en stor bet for holdet, da Valencia i slutfasen blev båret fra banen.

Ecuador var tæt på 2-1 i anden halvleg, men overliggeren tog fra, da Gonzalo Plata trykkede af efter en time.
Efterhånden gik gassen en smule af ballonen, eftersom slutfløjtet nærmede sig, og det endte med 1-1 på tavlen efter 14 ecuadorianske afslutninger mod beskedne 2 fra Holland.