• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Kulturminister: VM i Saudi Arabien er helt håbløst

Foto: Getty Images

Jakob Engel-Schmidt kritiserer udsigten til VM i 2034 i Saudi-Arabien, men afviser en boykot af slutrunden.

Af /ritzau/

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) kritiserer Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) og kalder udsigten til et VM i 2034 i Saudi-Arabien for "helt håbløst".

Det siger ministeren til netmediet bold.dk.

- Det er bestemt ikke et drømmescenarie, og jeg synes, det er helt håbløst af Fifa, at de efter VM i Qatar gentager en proces, hvor lukkethed og udemokratiske finter får lov at fylde, siger Jakob Engel-Schmidt.

- Det er også trist for de spillere, som skal deltage i VM, for nu kommer processen til at ligne den frem mod VM i Qatar, og vi kan ikke være sikre på, at VM bliver holdt i et land, som respekterer basale rettigheder, minoriteters rettigheder og værner om presse- og ytringsfrihed.

Særligt processen omkring tildelingen af værtskabet til slutrunden i 2034 er blevet kritiseret.

Saudi-Arabien havde allerede annonceret sit bud den 4. oktober. Det skete, få timer efter at Fifa havde givet 2030-slutrunden til et fælles bud fra Spanien, Portugal og Marokko.

Fifa satte samtidig 31. oktober som deadline for bud på 2034-slutrunden og gav altså eventuelle bejlere mindre end en måned til at byde ind.

Tirsdag oplyste Australien så, at landet ikke ville byde ind på slutrunden i 2034. Senere samme dag offentliggjorde Fifa, at Saudi-Arabien var den eneste bejler til den slutrunde.

Direktøren i Dansk Boldspil-Union (DBU), Erik Brøgger, har sagt, at man vil gøre alt, hvad man kan i det kommende år, for at Fifa lægger pres på Saudi-Arabien.

Samtidig understregede Erik Brøgger, at det skulle være en politisk beslutning, hvis Danmark endte med at boykotte slutrunden.

- Jeg går generelt ikke ind for at boykotte sportsbegivenheder. Jeg går ind for, at vi holder fanen højt, viser os fra vores bedste side, og at vi markerer vores demokrati. Vi skal markere respekten for minoriteter, pressefrihed og menneskerettigheder, siger kulturministeren til bold.dk.

/ritzau/