• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Optakt: Japan - Polen

Foto: Getty Images

Polen har skuffet fælt ved VM, men kan få en afgørende rolle i Gruppe H.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 16.00
Spillested: Volgograd Arena
Dommer: Janny Sikazwe, Zambia
Pulje: Gruppe H 
På TV: DR3
Hashtag: #jappol #vmdk

Holdnyt:
Japan:
Den overraskende sejr over Colombia i åbningskampen har bragt japanerne i en rgtig gunstig position i gruppen, og asiaterne kan helt selv afgøre, om de skal videre til ottendedelsfinalen.

Læs også: Dagens double: Japansk og columbiansk triumf

Japan blev hjulpet godt på vej af et tidligt rødt kort mod Colombia og vandt en flot sejr, mens det blev 2-2 mod Senegal. Holdet leverede en fin præstation i kampen og kunne sagtens have taget alle tre point.

Også ved VM i 2010 og 2014 stod Japan foran en altafgørende tredje kamp i gruppespillet, og hvor holdet som bekendt vandt over Danmark for otte år siden, fik holdet klø af Colombia i 2014 og blev sendt hjem fra Brasilien.

Nu har Japan alle muligheder for at gå videre, og holdet har hverken skader eller karantæner.

Polen:
Robert Lewandowski og holdkammeraterne er et godt bud på VM's største skuffelse indtil videre. To helt fortjente nederlag til Senegal og Colombia er det blevet til, og holdet har undervejs vist nogle meget opgivende attituder.

Især Robert Lewandowski har skuffet. Polens største stjerne har været ganske ufarlig, og så kan man diskutere, om det er fordi, han har spillet dårligt, eller om holdkammeraterne har være for ringe til at sætte ham i scene. Mon ikke, at det er en kombination.

Polen er ude af VM før opgøret mod Japan, og det skal blive spændende at se, hvordan de præsenterer sig. Man kunne sagtens forestille sig et demotiveret polsk mandskab, men selv om deres egen rolle er udspillet, kan de stadig få en afgørende fod med i, hvem der går videre til ottendedelsfinalen, så for den sportslige fairness må man håbe, at polakkerne giver den alt, hvad den kan trække.

For Polen handler det nu om at forlade Rusland med værdigheden i behold.

Karantæner:
Japan: Ingen
Polen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Japan (4-2-3-1): Kawashima - Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo - Shibasaki, Hasebe - Haraguchi, Kagawa, Honda - Osako

Polen (4-4-1-1): Szczesny - Piszczek, Cionek, Pazdan, Rybus - Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Grosicki - Milik - Lewandowski

Profilen:
Keisuke Honda er en rigtig VM-spiller. Japaneren har scoret ved de seneste tre VM-slutrunder - i 2010 mod Danmark, i 2014 mod Elfenbenskysten og i 2018 mod Senegal. I opgøret mod Senegal startede han på bænken, men kom i aktion efter 72 minutter og scorede seks minutter senere. Det kan meget vel tænkes, at han får en startplads i torsdagens skæbnekamp.

Vidste du, at..:
Robert Lewandowski er den ubestridte målkonge i polsk fodbold, og det højeste antal mål, han har scoret i samme kamp, er fire. Det var tilbage i 2014 i en EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar, som Polen vandt 7-0. 

Dom:
Der vil helt sikkert være motivationen til forskel på de to mandskaber. Polen har skuffet fælt og vil formentlig bare gerne hjem med den første flyver, mens Japan kan sikre sig videre avancement med en sejr. Det vil afspejle sig på banen, hvor Japan vinder en komfortabel 2-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus