Foto: Getty Images
VM

Udlandet slagter Danmark: Magien er væk

De udenlandske medier er hårde ved det danske landshold efter exittet i VM-gruppespillet.

Efter ét point i gruppespillet er Danmark ude af VM, og i flere udenlandske medier udtrykkes der nu stor forbløffelse over den tandløse danske præstation i Qatar. 

- De forfærdelige danskere kom ned på jorden. Sikke en forskel, hvis vi kigger bare lidt over et år tilbage. For 16 måneder siden spillede de mod England i EM-semifinalen på Wembley, hvor de skræmte englænderne halvt ihjel. Denne gang faldt de sammen imod et upåagtet hold, der næsten ikke kvalificerede sig. Fra dark horses til de sorte får på otte miserable dage, lyder det eksempelvis fra den engelske avis Daily Mail

Også i Italien er man rystet over Danmarks katastrofale VM. 

- Danmark slikker sårene. Magien fra sidste års EM-slutrunde er meget langt væk, skriver La Gazzetta dello Sport således. 

Det belgiske medie Nieuwsblad skriver, at kampen mellem Australien og Danmark var et opgør mellem et 'magtesløst' og et 'livløst' hold. 

- Danmark var udset til at blive en af åbenbaringerne under det her VM, var de ikke? De cruisede igennem kvalifikationen uden problemer, de slog Frankrig i Nations League og de nåede EM-semifinalen sidste år. Uden Eriksen, som nu er klar igen. Australien, med deres tvivlsomme kvalitet, burde ikke være andet end en omgang smørrebrød. En let frokost-snack for Eriksen og kompagni. Sådan gik det ikke. Danskerne må rejse hjem, skriver Nieuwsblad

Også i Norge er der hård kritik af Danmark efter choknederlaget til Australien. 

- Glem alt om dansk dynamit. Det nordiske løse krudt er verdensmesterskabets største skuffelse indtil videre, skriver VG således. 

Også franske L'Equipe er hårde i bedømmelsen af de danske spillere i Austalien-kampen. Andreas Christensen fremhæves som Danmarks bedste, mens Andreas Skov Olsen udpeges som den dårligste. 

- Vi har stadig ikke fundet ud af, hvordan Club Brugge-angriberen fik lov til at blive så længe på banen. Han manglede det hele. Hans udfordringer, hans afslutninger og selv hans tacklinger. Kantspilleren spillede i et meget langsomt tempo og lagde aldrig nok energi i det, han lavede, skriver L'Equipe således om Andreas Skov Olsen. 

Læs også: Hjulmand ærgrer sig: Det har været urimeligt