Spil Jacob Hansen

City og Real i ny dramatisk semifinale

Foto: Getty Images

Efter en af de mest ekstraordinære Champions League semifinale-kampe i nyere tid, tørner Real Madrid og Manchester City nu ud på Santiago Bernabeu til returkampen onsdag aften

Af Jacob Hansen

Guardiolas mænd vandt en forbløffende kamp 4-3 på Etihad Stadium, men deres værter i aften er ikke fremmede overfor fantastiske europæiske comebacks i den spanske hovedstad.

Den selvtillid, frækhed og stil, der kræver, for lave et panenka-straffe i semifinalen, siger alt om den sæson Karim Benzema i øjeblikket har gang i for de nykårede La Liga-mestre.

Carlo Ancelottis drengede hakkede fire forbi Espanyol i lørdags, og holdt samtidig nullet, hvorefter de kunne fejre endnu et mesterskab med stor cigar og bustur igennem Madrid.

En national og europæisk double ville helt sikkert sende en påmindelse til fodboldverdenen om, at man altid skal have Real Madrid med i beregningerne.

Historik er Los Blancos dog ”bagud”, for det er aldrig lykkedes at kvalificere sig til en finalen efter nederlag i den første kamp. Men serier er til for at blive brudt.

Det er mindre end en måned siden, et engelsk hold sidst triumferede på Bernabeu, selvom Chelseas 3-2-sejr viste sig at være ligegyldig i sidste ende.

Efter at have udspillet, udkæmpet og domineret Real Madrid i næsten hele første halvleg på Etihad, vil City uden tvivl være irriterede over at rejse til Bernabeu med blot en et-måls føring i bagagen. Der er stadig masser af arbejde at gøre for Guardiola og co.

Mens Real Madrid bekræftede deres status som nationale mestre med en 4-0-sejr i weekenden, efterlader Citys identiske sejr over Leeds United dem kun et point foran Liverpool. Presset kunne næppe veje tungere på ”The Citizens” skuldre lige nu.

Nyere historik favoriserer helt sikkert City forud for deres tur til den spanske hovedstad. Man City tager en sejrs-stime på fire kampe i alle turneringer til Madrid. De scorede bemærkelsesværdige 16 mål på vejen.

Citys første sejr over Real var deres tredje sejr i træk mod de 13-dobbelte europæiske mestre. Kun Ajax og Bayern München har nogensinde vundet fire i træk mod Real.