• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Real Madrid og Frankfurt i cup-strid

Foto: Getty Images

Real Madrid og Eintracht Frankfurt mødes i UEFA Super Cup 2022 på Helsinki Olympic Stadium onsdag den 10. august, og Dagens Spilforslag ser nærmere på duellen i Finland

Af Jacob Hansen

Europamestrene Real Madrid tager imod UEFA Europa League-vinderne Eintracht Frankfurt i den traditionelle åbning til den nye UEFA-klubturneringssæson.

Det bliver holdenes første møde i en gældende konkurrence siden den sensationelle Europa Cup-finale i 1960, hvor Real Madrid vandt turneringen for femte gang i træk og slog Frankfurt 7-3 på Hampden Park i Glasgow.
Alfredo Di Stéfano scorede tre og Ferenc Puskás fire for vinderne, selvom Richard Kress kortvarigt bragte Frankfurt kom foran, og Erwin Stein slog til to gange for det tyske hold i anden halvleg.
Celtics store spiller Jimmy Johnstone så kampen og huskede: "Det var som en fantasi iscenesat i himlen. Jeg havde aldrig set fodbold som det, og det ville jeg heller aldrig gøre igen. Jeg vil recitere navnene på den Madrid-forreste linje indtil den dag, jeg dør.
Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy: Kroos, Casemiro, Modrić: Valverde, Benzema, Vinícius Júnior
Frankfurt: Trapp; Touré, Tuta, N'Dicka; Knauff, So, Rode, Lenz; Kamada, Götze; Hoteller i Borré
Carlo Ancelotti, Real Madrid-træner: "Var sidste sæson den mest fantastiske i min karriere? Måske, ja. Jeg havde aldrig trænet et hold til en liga og Champions League double. Det er på grund af mine spilleres ånd, attitude, kvalitet og entusiasme, at vi kvalificerede os til at være her ved at vinde Champions League.
Karim Benzema, Real Madrid-angriber: "Der er en finale i morgen, vi har ambitioner om at vinde den - der er ingen anden mulighed, når du spiller for Real Madrid. Det, der er ekstra specielt, er, at for at komme hertil skal man vinde Champions League. Nu er opgaven simpelthen at blive ved med at vinde."
Oliver Glasner, Frankfurt-træner: "Dette er belønningen for vores utrolige sæson at møde et Real Madrid-hold, der har utrolig kvalitet og i sidste sæson slog nogle af de bedste hold i Europa ud. Det, vi beviste i Europa League i sidste sæson, er, at der altid er en chance, og det er det samme i morgen. Vi kommer til at spille med selvtillid, fordi vi ved, hvad vi er i stand til."
Kevin Trapp, Frankfurt-målmand: "Selvfølgelig har jeg sommerfugle i maven, fordi jeg glæder mig til at tage imod Real Madrid i Super Cuppen. Mit job er at holde boldene ude, så mit job har ikke rigtig ændret sig. Jeg ved, at der kommer til at være en masse kvalitet, der kommer min vej, uanset om det er Vinícius [Júnior] eller [Karim] Benzema, men vi er klar."