• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Optakt: USA og Wales i jævnbyrdig affære

Foto: Getty Images

Kampen mellem USA og Wales sparkes i gang den kommende mandag på Ahmed bin Ali Stadium. Det er en af duellerne i første runde af FIFA VM.

Af Jacob Hansen

USA har været lettere middelmådige i deres seneste tre kampe, der ikke bragte en sejr med sig. Mod Uruguay blev det 0-0, hvorefter Japan viste sig for stærke og sejrede 2-0. Senest lykkedes det dog at nappe det ene point i en 0-0 kamp mod Saudi Arabien. USA vandt beskedne 4 sejre i deres seneste 10 kampe på tværs af alle turneringer. De delte point med gæsterne 4 gange, mens de tabte 2 kampe.

USA har før opgøret på mandag et anstændigt gennemsnit på 1.2 mål i deres seneste 10 kampe. De scorede acceptable 12 mål samtidig med, at de indkasserede 14 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.4 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur 1 gange.

Wales har været igennem en hård tid i deres seneste tre kampe, der har givet nul og niks til pointkontoen. De blev slået 3-2 af Holland, før Belgien satte sig igennem med 2-1. Tredje skuffelse i træk fulgte mod Polen, der satte sig igennem med 0-1. Wales høstede tre point i 2 af deres foregående 10 kampe på tværs af alle turneringer. De spillede uafgjort 3 gange og led 5 nederlag i denne serie.

Wales er i øjeblikket anstændige målscorere med 4 kasser i deres seneste 5 kampe eller 0.8 mål i gennemsnit. Deres modstandere stod i samme periode for 4 mål, mens Wales præsterede 1 “clean sheets”. De indkasserede i snit 0.8 mål pr. kamp.

Vurderet ud fra oddsene alene har vi en meget lige kamp i vente, når USA skal op imod Wales. Tre point i en på papiret så jævnbyrdig kamp kan lægge et solidt fundament til at sikre videre kvalifikation, men det er en svær kamp at kalde.