Stadig muligt: FCK tabte 2-1

Det bliver svært, men ikke umuligt, for FC København at kvalificere sig til Champions League, efter at det danske hold tabte 2-1 til Rosenborg.

Hvis FC København skal spille med i årets gruppespil i Champions League, kræver det en god indsats hjemme i Parken. De danske mestre tabte i en meget underholdende kamp - fortjent - 2-1 til Norges pendant, Rosenborg, efter mål af Steffen Iversen i første halvleg og Markus Henriksen i anden, mens Jesper Grønkjær efter et hjørnespark reducerede til 2-1 med et vitalt mål. Sejren var fortjent, men Dame N'Doye burde have scoret to gange.

Danskerne virkede i perioder af kampen rystet, og Ståle Solbakkens hold skal nu hjem og tænke over, hvordan de vil gribe det an i returkampen. Det danske hold skabte fint med chancer, men virkede usikker i defensiven, og det udnyttede Rosenborg på hjemmebanen, Lerkedal. Omvendt er 1-0 nok, fordi FCK har det vitale udebanemål.

I starten var der heller ikke meget, der tydede på, at det ville blive en god dansk aften. Rosenborg sad på bolden og især stortalentet Per Cilian Skjelbred gav FCK store problemer. Det var derfor heller ikke ufortjent, at Steffen Iversen i det 23. minut efter et flot angreb, kunne sende Rosenborg i front. Skjelbred spillede Prica på kanten af feltet, den tidligere AaB'er sendte bolden videre til Markus Henriksen der headede bolden til Iversen, som med en resolut firsttimer sparkede bolden ind bag Wiland.

Målet vækkede FCK, og Claudemir sendte i to omgange Dame N'Doye alene mod målet, men den senegalesiske bomber misbrugte begge tilbud.

Efter pausen var det igen Rosenborg, der kom bedst ud. Der var spillet 12 minutter af anden halvleg, da det blev 2-0. Efter et hjørnespark holdt nordmændene fast i bolden, der endte hos Anthony Annan på kanten af feltet. Ghaneseren valgte at afslutte og lidt heldigt rettede Markus Henriksen bolden af med hælen i feltet. Bolden gik i nettet uden chance for Johan Wiland.

Målet sendte endnu en gang FCK i offensiven, og Claudemir burde have reduceret, men afsluttede helt skævt og ramte Kris Stadsgaards hånd. Fløjten forblev - korrekt - tavs, selvom der var appeller for straffe.

Det lignede en 2-0 sejr, men med fem minutter igen reducerede Jesper Grønkjær på et hovedstød efter et Hjalte Bo Nørregaard hjørnespark. Et vitalt mål, der gør det sandsynligt, at FCK vinder samlet.

Kort forinden havde Rade Prica ramt stolpen for Rosenborg, men heldigvis for danskerne gik bolden tilbage i spil igen.