2017-03-20 08:50
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Grundspillet i Superligaen er slut - nu gælder det et drabeligt og spændende slutspil.

Grundspillet er overstået efter de 26 spillerunder, og det er tid til at gøre endelig status for de 14 Superliga-klubber

Den aktuelle stilling i Superligaen er som følger:

1. FC København: 64 point
2. Brøndby: 52 point
3. Lyngby: 39 point
4. SønderjyskE: 39 point
5. FC Midtjylland 39 point
6. FC Nordsjælland: 35 point
-----------------------------------
7. Randers FC: 33 point
8. AaB: 33 point
9. Silkeborg IF: 30 point
10. AC Horsens: 29 point
11: OB: 28 point
12. AGF: 25 point
13. Viborg FF: 25 point
14. Esbjerg fB: 24 point

Som bekendt går top seks i et slutspil om mesterskab, medaljer og europæiske pladser, der afvikles over ti runder, hvor alle møder alle én gang hjemme og ude, mens de otte nederste skal spille om nedrykning.

Nedrykningsslutspillet ser således ud:

Pulje 1:
7. Randers FC 33 point
10. AC Horsens: 29 point
-------------------------
11. OB: 28 point
14. Esbjerg fB: 24 point

Pulje 2:
8. AaB: 33 point
9. Silkeborg IF: 30 point
-------------------------
12. AGF: 25 point
13. Viborg FF: 25 point

Alle hold tager sine point med fra grundspillet. I nedrykningsspillet handler det om at komme blandt de to øverste i sin pulje, der afvikles over seks spillerunder, hvor alle møder hinanden en gang ude og hjemme. Nummer ét og to i de respektive puljer har sikret sig overlevelse og fortsætter i gruppespil med efterfølgende playoff-finale om muligheden for en finalekamp om en plads i Europa League mod det tre fra mesterskabsslutspillet - medmindre denne plads overgår til nummer fire på grund af DBU Pokalen.

De to nederste hold i nedrykningsslutspillets to puljer fortsætter til gengæld med at spille om at undgå nedrykning. I det aktuelle tilfælde ville det altså være AGF, Viborg FF, OB og Esbjerg fB, der skulle slås om at undgå nedrykning. De ville komme til at spille følgende opgør mod hinanden ude og hjemme:

AGF - Esbjerg fB
OB - Viborg FF

Herefter vil de to tabende hold mødes, mens de to vindende hold også skal i kamp. Hvis vi antager at AGF og OB ville vinde de to ovennævnte kampe, vil det give følgende opgør, der afvikles med en udekamp og en hjemmekamp til hvert hold.

OB - AGF
Vinderen overlever i Superligaen. Taberen skal spille mod nummer tre fra 1. division (aktuelt FC Roskilde) om en plads i Superligaen i næste sæson.

Viborg FF - Esbjerg fB

Taberen rykker ud af Superligaen. Vinderen skal spille mod nummer to i 1. division (aktuelt Hobro IK) om en plads i Superligaen i næste sæson.

Superlige Nedrykning, Gruppe 2 Silkeborg-AaB
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvordan går det DK i resten af VM-kvalen?

SUPERLIGA-VIDEO