2017-04-25 10:37
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Superligaen er godt i gang med slutspillet, hvor der især i bunden af rækken er stor kamp om at undgå at komme blandt de fire dårligste, der skal i playoff om at rykke ud af ligaen.

Grundspillet er overstået, og de 14 Superliga-klubber er godt i gang med slutspillet, hvor det skal afgøres, hvem der bliver mester, og hvem der skal spille om nedrykning.

Lad os tage et kig på, hvad der er på spil lige nu.

Den aktuelle stilling efter 29 kampe i Superligaen er som følger.

Mesterskabsspillet:

1. FC København: 74 point
2. Brøndby: 61 point
3. Lyngby BK: 43 point
4. FC Midtjylland: 42 point
5. FC Nordsjælland: 42 point
6. SønderjyskE: 39 point

De seks mandskaber mødes både hjemme og ude, og efter de 10 kampe i mesterskabsspillet bliver guld, sølv og bronze fordelt. Lige nu ser det ikke ud til, at der er meget kamp om guld og sølv, mens der er fire klubber, der kæmper om tredjepladsen. Mesterskabet er afgjort, og sikkert lader det også til at være, at Brøndby slutter som nummer to. Således kan FC København i den kommende runde vinde det danske mesterskab, mens Brøndby kan sikre andenpladsen.

Gruppespillet ser således ud:

Pulje 1:
1. Randers FC: 40 point
2. OB: 35 point
-------------------------
3. AC Horsens: 33 point
4. Esbjerg fB: 28 point

Pulje 2:
1. AaB: 37 point
2. Silkeborg IF: 35 point
-------------------------
3. Viborg FF: 32 point
4. AGF: 31 point

I gruppespillet handler det om at komme blandt de to øverste i sin pulje, der afvikles over seks spillerunder, hvor alle møder hinanden  ude og hjemme. Aktuelt er der spillet to af seks runder. Nummer ét og to i de respektive puljer har sikret sig overlevelse og fortsætter med at spille om muligheden for at komme i Europa-kvalen, en finalekamp om en plads i Europa League mod nummer tre fra mesterskabsspillet - medmindre denne plads overgår til nummer fire på grund af DBU Pokalen.

Nummer et i pulje 1 møder nummer to i pulje 2 og omvendt. Ude og hjemme. De to vindende hold mødes ude og hjemme om at komme i Europa-kvalen, mens tabernes sæson er forbi. Taberen af kampen om at komme i finalekampen om Europa League er færdig for sæsonen.

De to nederste hold i gruppespillets to puljer fortsætter til gengæld med at spille om at undgå nedrykning i Alka Superliga playoff. Sikkert er det allerede nu, at Esbjerg fB skal i spil om nedrykning. I det aktuelle tilfælde ville det altså være Viborg FF, AGF, AC Horsens og Esbjerg fB, der skulle slås om at undgå nedrykning. De ville komme til at spille følgende opgør mod hinanden ude og hjemme:

Viborg FF - Esbjerg fB
AC Horsens - AGF

Herefter vil de to tabende hold mødes, mens de to vindende hold også skal i kamp. Hvis vi antager at Viborg FF og AC Horsens vinder de to ovennævnte kampe, vil det give følgende opgør, der afvikles med en ude- og en hjemmekamp til hvert hold.

AC Horsens - Viborg FF
Vinderen overlever i Superligaen. Taberen skal spille mod nummer tre fra NordicBet Ligaen (aktuelt FC Helsingør) om en plads i Superligaen i næste sæson. Der spilles hjemme og ude.

AGF - Esbjerg fB
Taberen rykker direkte ud af Superligaen og erstattes af NordicBet Ligaens vinder. Vinderen skal spille mod nummer to i NordicBet Ligaen (aktuelt Skive IK) om en plads i Superligaen i næste sæson.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO